Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer Android tablets dan iPads in 2015

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2012, 13:34 CategorieAndroid

De Apple iPad is momenteel nog steeds de meest populaire tablet en dat zal de komende tijd nog wel zo blijven. Er is simpelweg nog geen Android tablet die echt de concurrentie aankan met de iPad. Apple had in het laatste kwartaal van vorig jaar een marktaandeel van 54,7 procent, terwijl Amazon en Samsung het met respectievelijk 16,8 procent en 5,8 procent moesten doen.

In totaal werden er in 2011 zo’n 68,7 miljoen tablets verscheept wat een stijging is van maar liefst 64,3 procent ten opzichte van 2010. 40,5 miljoen waren voorzien van het Apple logo, 26,4 miljoen exemplaren draaiden op Android en 1,8 miljoen tablets kwamen uit de stal van RIM. Uit de cijfers van onderzoeksbureau IDC blijkt ook dat fabrikanten als ASUS en Acer helemaal niet in de top 5 voorkomen. Barnes & Noble staat met 3,5 procent op nummer 4 en Pandigital (!) staat op nummer 5 met 2,5 procent.

Ook wordt er gekeken naar de komende jaren. Zo zal Android volgens IDC pas in 2015 iOS inhalen in de tabletmarkt. Wel blijft Apple marktleider wanneer gekeken wordt naar de behaalde omzet met tablets. Het aantal tablets met overige besturingssysteem speelt ook de komende jaren geen rol van betekenis. Op zich is dit wel opvallend aangezien we eind dit jaar natuurlijk Windows 8 kunnen verwachten. Het lijkt erop dat IDC dit besturingssysteem even over het hoofd heeft gezien aangezien Microsoft volgens alle verwachtingen redelijk wat marktaandeel van Android en iOS af kan snoepen.

 • Delen:

Reacties

 1. stijn
  15 maart, 2012 om 13:39

  beetje tegenstrijdig met jullie beweringen in de wekelijkse cast

  • Martijn
   15 maart, 2012 om 13:40

   Hoe bedoel je?
   Het is een voorspelling he.. En zoals we ook aangeven; Android heeft het voordeel van een zeer grote productkeuze.

   • stijn
    15 maart, 2012 om 13:48

    in de cast kwam het over alsof android het altijd maar niet haalt en misschien zelfs wegvalt….
    en dan zeker nog met de komst v windows8

   • Martijn
    15 maart, 2012 om 13:50

    Die kans is er zeker nog, maar dat is puur gebaseerd op wat we nu zien. Er is nu eenmaal weinig marktaandeel voor Android in Europa/Nederland. In de VS heb je nog de Kindle Fire en de Nook tablet. Die hebben we hier niet.
    Ik zie met de komst van Windows 8 inderdaad wel een gevaar voor Android. Maar goed, we zullen het zien.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.