Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft denkt aan Transformer Prime met twee processors

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2012, 18:57 CategorieHardware

Microsoft heeft zin tablets, dat kunnen we wel stellen nu we steeds meer te zien krijgen van Windows 8. Maar, de softwaregigant denkt niet alleen aan de software. Ook hardware is belangrijk en Microsoft heeft al een idee van de ideale tablet, welke verassend veel op de ASUS Eee Pad Transformer Prime lijkt.

Laten we voorop stellen dat het hier puur gaat om een patent met een idee erachter, maar wel een interessant idee. De ASUS Transformer Prime – en de eerste generatie Transformer tablets – zijn een groot succes voor ASUS en dat ziet Microsoft natuurlijk ook. Toch gaat Microsoft met dit idee een stap verder. Het bedrijf wil een tablet met keyboard dock namelijk niet voorzien van één processor maar twee. Eén processor is voor de tablet zelf en geoptimaliseerd voor laag energieverbruik, en de andere processor zit in het keyboard dock verwerkt en moet gericht zijn op maximale prestaties.

De ASUS Transformer Prime maakt gebruik van één processor, welke dezelfde rekenkracht levert met of zonder dock. Het dock geeft wel een extra lange batterijduur door een geïntegreerde batterij. Het concept van Microsoft kan zich beter aanpassen aan het gebruik van een tablet en de situatie waarin je jezelf bevindt. Daarbij toont bovenstaand patent van Microsoft ook twee modi voor het besturingssysteem; een modus voor energiebesparing voor de losse tablet en een modus voor intensief gebruik wanneer het dock gebruikt wordt. De kans is groot dat Microsoft hiermee al denkt aan Windows 8 zodat je in tablet-only modus terecht komt in de Metro interface en in keyboard modus in de desktop interface.

Toch is het nog de vraag hoe dit exact uitpakt want ik kan me voorstellen dat je soms ook zonder keyboard dock maximale prestaties wilt of intensief gebruikt wilt maken van resources binnen het besturingssysteem.

Bron: Unwired

 • Delen:

Reacties

 1. tristan
  08 maart, 2012 om 20:00

  maar blijft de huidige prime wel gewoon op de markt of niet?

  • Martijn
   08 maart, 2012 om 20:10

   Ja, die blijft de komende maanden nog te koop.

 2. aj
  08 maart, 2012 om 22:45

  betekent dit dus dat het niet voor de infinity pad 700 geldt maar alleen voor de prime??? :(

  • Martijn
   09 maart, 2012 om 1:08

   Haha, nou nee.. dit is een concept wat veel lijkt op de Transformer Prime. Het gaat verder helemaal niet om de nieuwe Transformer tablets.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.