Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft werkt aan touchscreens met maar 1ms lag

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2012, 15:16 CategorieHardware

Touchscreens zijn een zeer belangrijk onderdeel van een tablet aangezien je hier natuurlijk alles op doet. Toch zitten er nog wat nadelen aan touchscreens en een daarvan is de zogenaamde lag. Dit merk je vooral wanneer je iets wilt tekenen op een touchscreen; de lijnen die je trek verschijnen net iets later dan je vinger de lijn trekt. Dit zorgt vaak voor een onnatuurlijke ervaring.

Huidige tablets hebben een lag van zo’n 100ms, welke voor deze vertraging zorgt. Het touchscreen registreert de input dus net iets later dan de daadwerkelijke input. Microsoft’s Applied Sciences Group is druk bezig met de ontwikkeling van touchscreens die een stuk sneller reageren, binnen 1ms. Deze snelheid moet zorgen voor een veel natuurlijkere bediening van een tablet en maakt het werken met creatieve applicaties een stuk fijner. In onderstaande video wordt door Paul Dietz aangetoond wat de verschillen tussen de verschillende lags zijn. De demo in de video is overigens niet met een touchscreen gemaakt maar met een projectie van boven het oppervlak, puur om het idee te verduidelijken.

Bron: The Verge

 • Delen:

Reacties

 1. Tom
  09 maart, 2012 om 19:15

  Dit is wel vet!
  Ik hoop dat ze dit snel in telefoons en tablets kunnen bouwen, want het is slordig dat er zoveel lag in zit.

  • Martijn
   09 maart, 2012 om 19:43

   Ben bang dat het nog wel even duurt, maar inderdaad goed dat ze ermee bezig zijn.

   • Tom
    09 maart, 2012 om 20:00

    Dat denk ik helaas ook, maar heeft het trouwens niet te maken met de processor snelheid? Als ik zo naar de Asus Transformer Prime kijk valt het daar wel mee, of lijkt dat maar zo?

   • Martijn
    09 maart, 2012 om 20:06

    Heb je geprobeerd snel lijnen te trekken in de SuperNote app? ASUS heeft overigens bij de lancering van de Prime wel laten weten dat de reactietijd van het display flink verbeterd is dus de kans is groot dat dit meer richting de 50ms gaat.

   • Tom
    09 maart, 2012 om 20:09

    Ik heb zelf geen Prime, maar in video’s die ik heb gezien leek het zo. Inderdaad is dit het best zichtbaar in een lijn drawing app.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.