MWC 2012: Nieuwe tablets in aantocht!

01 maart 2012 1 Minuut 3 Reacties
MWC-2012

Het waren drie volle en drukke dagen op het gebied van tablets. Tijdes het Mobile World Congress 2012 in Barcelona zijn deze week weer een groot aantal nieuwe producten onthuld en kijkend naar het aantal tablets zet de zogenaamde 'tablet hype' nog wel even door. We hebben zowel high-end tablets, mainstream tablets als low-end budget tablets voorbij zien komen.

Het waren drie volle en drukke dagen op het gebied van tablets. Tijdes het

Toch was dit niet het enige wat Samsung bracht. De fabrikant lanceerde namelijk ook een

Natuurlijk was er ook veel aandacht voor de Transformer serie. ASUS heeft ervoor gekozen de naam van de Eee Pad Transformer serie te veranderen in de Transformer Pad serie. Nieuwe modellen zijn de high-end Iconia Tab 8200 budget tablet te komen.

Huawei

Voordat het MWC 2012 begon gaf Huawei al aan met een 10 inch MediaPad te komen maar we waren positief verrast toen de tablet daadwerkelijk verscheen. Huawei heeft er namelijk heel wat aandacht aan besteed, zowel qua uiterlijk als qua innerlijk. De MediaPad 10 FHD beschikt over een 10.1 inch Full HD display en draait op een quad-core processor van de fabrikant zelf

ViewSonic

Op het gebied van de budget tablets was vooral ViewSonic zeer actief. De fabrikant zet dit jaar vol in op Android 4.0. Onder meer de ViewPad E100 tablets worden voorzien van de nieuwe versie van Android en beschikken verder over interessante specificaties als je niet teveel geld wilt uitgeven voor een tablet.

Windows 8

Dit jaar was Microsoft ook van de partij. De softwaregigant presenteerde de Consumer Preview versie van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. Er zijn heel wat verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de versie die we vorig jaar zagen en de Consumer Preview versie is momenteel voor iedereen te downloaden. Natuurlijk zijn ook meteen de eerste hands-on video’s van Windows 8 opgedoken, waar we een compleet overzicht van gemaakt hebben.

Andere ontwikkelingen

Andere interessante producten en ontwikkelingen die we tegenkwamen zijn onder meer een 3D display dat Qualcomm en MasterImage samen ontwikkeld hebben, de hints van Google over de lancering van Android 5.0 Jelly Bean in de herfst, en een 7.7 inch tablet van Toshiba met een AMOLED display en quad-core processor.

Reacties (3)