Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MWC 2012: Nieuwe tablets in aantocht!

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2012, 14:47 CategorieAndroid

Het waren drie volle en drukke dagen op het gebied van tablets. Tijdes het Mobile World Congress 2012 in Barcelona zijn deze week weer een groot aantal nieuwe producten onthuld en kijkend naar het aantal tablets zet de zogenaamde ‘tablet hype’ nog wel even door. We hebben zowel high-end tablets, mainstream tablets als low-end budget tablets voorbij zien komen.

Een van de belangrijkste focuspunten voor MWC 2012 was natuurlijk Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het overgrote deel van de nieuw gelanceerde tablets draait op dit besturingssysteem. Daarnaast was er veel aandacht voor processors en displays. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste producten en ontwikkelingen die we de afgelopen dagen voorbij hebben zien komen.

Samsung

Samsung begon de week als eerste met een persbericht dat zondagnacht gepubliceerd werd. De fabrikant onthulde de nieuwe Galaxy Tab 2 serie, gevormd door een Galaxy Tab 2 (7.0) en een Galaxy Tab 2 (10.1). Qua specificaties zijn deze nieuwe tablets niet bijzonder interessant als je op zoek bent naar de nieuwste technieken, mooiste displays en snelste processors. Maar, Samsung wil met een lagere prijs dan de voorgaande Galaxy Tabs wat marktaandeel terugwinnen van andere fabrikanten.

Toch was dit niet het enige wat Samsung bracht. De fabrikant lanceerde namelijk ook een Galaxy Note 10.1. We kennen natuurlijk de Galaxy Note smartphone/tablet maar volgens Samsung moet de S-Pen techniek ook ideaal werken op een groter schermformaat. De Galaxy Note 10.1 biedt diverse voor de S-Pen geoptimaliseerde applicaties en is geschikt voor diegenen die vooral creatief en productief bezig willen zijn.

ASUS

Van ASUS werd veel verwacht en de meeste verwachtingen zijn ook uitgekomen. De fabrikant lanceerde de langverwachte Padfone, een tablet waarin de bijbehorende smartphone geschoven kan worden en waar je een keyboard dock op aan kunt sluiten. De Padfone is volgens AUS het ultieme alles-in-één apparaat om met alle gemakken door het dagelijkse leven te kunnen gaan.

Natuurlijk was er ook veel aandacht voor de Transformer serie. ASUS heeft ervoor gekozen de naam van de Eee Pad Transformer serie te veranderen in de Transformer Pad serie. Nieuwe modellen zijn de high-end Transformer Pad Infinity en de middenklasse Transformer Pad 300. De Infinity beschikt over de meest vooruitstrevende technieken zoals een Full HD display , een Super IPS Plus scherm en een quad-core processor. Helaas hebben we de Eee Pad MeMO niet gezien.

Acer

Rondom Acer was het deze eek nogal stil en dat terwijl de fabrikant toch een aantal interessante producten klaar heeft staan voor dit jaar. Deze waren wel op de beursvloer aanwezig maar er werd door Acer weinig aandacht aan besteed. Wel vonden we een hands-on review van de Iconia Tab A700 en heeft Acer tijdens het congres aangegeven met een Iconia Tab 8200 budget tablet te komen.

Huawei

Voordat het MWC 2012 begon gaf Huawei al aan met een 10 inch MediaPad te komen maar we waren positief verrast toen de tablet daadwerkelijk verscheen. Huawei heeft er namelijk heel wat aandacht aan besteed, zowel qua uiterlijk als qua innerlijk. De MediaPad 10 FHD beschikt over een 10.1 inch Full HD display en draait op een quad-core processor van de fabrikant zelf

ViewSonic

Op het gebied van de budget tablets was vooral ViewSonic zeer actief. De fabrikant zet dit jaar vol in op Android 4.0. Onder meer de ViewPad E70, ViewPad G70 en ViewPad E100 tablets worden voorzien van de nieuwe versie van Android en beschikken verder over interessante specificaties als je niet teveel geld wilt uitgeven voor een tablet.

Windows 8

Dit jaar was Microsoft ook van de partij. De softwaregigant presenteerde de Consumer Preview versie van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. Er zijn heel wat verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de versie die we vorig jaar zagen en de Consumer Preview versie is momenteel voor iedereen te downloaden. Natuurlijk zijn ook meteen de eerste hands-on video’s van Windows 8 opgedoken, waar we een compleet overzicht van gemaakt hebben.

Andere ontwikkelingen

Andere interessante producten en ontwikkelingen die we tegenkwamen zijn onder meer een 3D display dat Qualcomm en MasterImage samen ontwikkeld hebben, de hints van Google over de lancering van Android 5.0 Jelly Bean in de herfst, en een 7.7 inch tablet van Toshiba met een AMOLED display en quad-core processor.

 • Delen:

Reacties

 1. stijn
  01 maart, 2012 om 14:59

  Is het al voorbij dan? :)
  Waar was sony? Geen nieuwe tablets van hen?
  Ik mis ook een aankondiging van samsungs nieuwe tablet met monster hd scherm (concurrent voor de nieuwe apple)

 2. bokkiewokkie
  02 maart, 2012 om 8:06

  Denk dat het grootste nieuws is dat de a-merk fabrikanten door hebben dat de prijs van tablets omlaag moet om het grote publiek aan te spreken.
  Wat mij betreft is de tablet niet veel meer dan een gadget, te groot voor in mijn broekzak en net even wat te beperkt om er serieus dingen mee te doen.
  Dus prijs omlaag en ik wil best zo’n overbodig speeltje :)

 3. pino
  28 maart, 2012 om 4:05

  Ja de prijs moet omlaag en ook wil ik een tablet met een scherm aan de boven en onderkant van de tablet . Lijkt me echt gaaf.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.