Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuw display zorgt voor tactiele feedback

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2012, 18:25 CategorieHardware

Vorig jaar kwamen we al een nieuwe display techniek tegen die je het gevoel van een bepaalde structuur op het scherm gaf en deze week toonden NEC en de Tokyo Institute of Technology de nieuwe Tactile Display with Directional Force Feedback techniek die je het gevoel van beweging meegeeft door het vibreren van het display.

De enige feedback die je momenteel bij veel tablets en smartphones tegenkomt is het simpel trillen van de tablet. Nadeel hiervan is dat je geen gevoel krijgt van individuele elementen op het scherm of de richting van een beweging. Bij de nieuwe techniek, die in onderstaande video getoond wordt, wordt het display bij het aanvoelen van een bepaalde druk en beweging naar een bepaalde kan toegetrokken. Aan elke hoek van het display zitten namelijk elektromotoren die het display een kant op trekken met een draad. Door het display met een bepaalde snelheid naar links/rechts/onder/boven te trekken krijgt de gebruiker een tactiele feedback. 

Het voordeel van deze nieuwe techniek is dus dat de feedback voor de gebruiker een stuk geavanceerder en gerichter wordt. In combinatie met de eerder getoonde displays die structuur bevatten zou deze techniek het display voor tablets en smartphones naar een niveau kunnen tillen dat stukken hoger ligt en kunnen ook ontwikkelaars van software meer interactieve functies en features inbouwen die hier gebruik van maken.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.