Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe iPad niet overal uitverkocht

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2012, 12:27 CategorieApple

Gisteren konden onder meer de Amerikanen, de Fransen en de Duitsers naar de winkel voor de nieuwe iPad en door de grote hoeveelheid pre-orders was de verwachtingen dat de tablets snel uitverkocht zouden zijn. Niets lijkt minder waar aangezien er steeds meer Amerikaanse winkels aangeven nog voldoende iPads op voorraad te hebben. Is de nieuwe iPad toch minder populair?

Apple heeft eerder aangegeven dat het aantal pre-orders de verwachtingen overtrof en dat daarom de leverdata al snel uitgesteld moesten worden. Dat zou kunnen betekenen dat de eerste voorraad iPads vergelijkbaar is met de eerste voorraad van de iPad 2. Waarom blijven er dan toch nog zoveel iPads in de winkels liggen? Of Apple heeft voor voldoende fysieke voorraad in de winkels gezorgd, of de vraag is daadwerkelijk minder. De nieuwe iPad is namelijk geen must-have upgrade van de iPad 2 en moet het vooral hebben van consumenten die voor het Retina display gaan.

Nieuwe iPad internetverkeer

De website Chitika heeft het Amerikaanse internetverkeer dat via de iPad komt meteen na de lancering bijgehouden. Opvallend is dat het percentage dat via de nieuwe iPad komt op de eerste dag al op 2,68 procent lag. Inmiddels ligt dit percentage tussen de 4 en de 5 procent.

Nieuwe iPad in Nederland

In Nederland is de nieuwe iPad nog steeds niet bij Apple zelf te pre-orderen. Sommige winkels, waaronder Centralpoint en Laptop-online, hebben al wel de mogelijkheid om backorders te plaatsen.

Bron: Phonearena

  • Delen:

Reacties

  1. Jaimy
    17 maart, 2012 om 15:15

    Ik ben benieuwd wat er vrijdag gebeurt, als ze dan al in Nederland zijn. Ik lig in ieder geval niet in de rij :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.