Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe iPads gaan als ‘warmere’ broodjes over de toonbank (update)

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2012, 10:44 CategorieApple

In de drie dagen dat de nieuwe iPad in onder meer de VS, Duitsland en Frankrijk te koop is zijn er per dan één miljoen exemplaren van verkocht. In totaal zijn er tot nu toe dus 3 miljoen iPads verkocht. Dit heeft Apple gisteravond in een persbericht laten weten. Dit is een nieuw record voor Apple aangezien de eerste generatie iPad hier 80 dagen voor nodig had.

Over de verkopen van de iPad 2 in de eerste dagen zijn geen officiële cijfers bekend. De Apple Store in New York heeft de meeste iPads verkocht. Daar kwamen ze tot maar liefst 13.000 exemplaren in 12 uur. Toch verscheen eerder het bericht dat verschillende winkels nog voldoende voorraad hadden dus het lijkt erop dat Apple deze keer de eerste voorraad flink uitgebreid heeft om aan de vraag te kunnen voldoen.

Warmere broodjes

De nieuwe iPads gaan niet gewoon als warme broodjes over de toonbank maar als warmere broodjes. Verschillende gebruikers melden namelijk dat de tablet nogal heet wordt na een bepaalde periode van gebruik, heter dan de voorgaande iPads. Tweakers heeft de nieuwe iPad naast de iPad 2 gelegd en het verschil in temperatuur gemeten middels warmtebeelden. Hieruit bleek dat de nieuwe iPad bij 5 minuten intensief gebruik (in de test met de GLBenchmark) zo’n 5 graden warmer wordt dan de iPad 2. De oorzaak van de warmte is waarschijnlijk de GPU voor de grafische prestaties.

De nieuwe iPad wordt ongeveer 33,6 graden bij intensief gebruik en volgens de specificaties van Apple zou de tablet normaal moeten functioneren tot 35 graden. De kans dat je dus over de 35 graden komt bij buitengebruik in zonlicht is redelijk groot. Verschillende gebruikers meldden eerder al dat de iPad vervolgens een waarschuwing voor overhitting geeft en dat je niet verder kunt werken voordat de tablet afgekoeld is.

Update: Apple heeft inmiddels gereageerd op de overheating iPads en geeft aan dat alles binnen de normen en standaarden valt en dat er dus helemaal niks is waar men over kan klagen.

  • Delen:

Reacties

  1. Sam
    20 maart, 2012 om 11:23

    Da dum tss!

    He’s here all week

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.