Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia spreekt over 7 inch quad-core tablet voor 199 dollar

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2012, 12:07 CategorieAndroid

In een interview met The New York Times heeft CEO van Nvidia, Jen-Hsun Huang, interessant uitspraken gedaan over een tablet die deze zomer nog op de markt moet verschijnen. De tablet zou uitgerust zijn met een quad-core Tegra 3 processor en een prijs krijgen van 199 dollar.

Tegenover The New York Times geeft Huang aan;

“We took out $150 in build materials, things like expensive memory. At $199, you can just about buy a tablet at a 7-Eleven.”

Tijdens de CES 2012 presenteerde Nvidia samen met ASUS de Eee Pad MeMO 370T tablet waarbij een prijs van 250 dollar genoemd werd. Vervolgens doken er geruchten op over het feit dat dit model geschrapt is en dat ASUS samen met Google aan een ‘Nexus’ tablet zou werken die veel op de MeMO zou lijken. Google zou alleen de prijs nog lager willen hebben waardoor er geschrapt moest worden in materialen.

Over de Eee Pad MeMO 370T hebben we de sinds de CES 2012 niks meer vernomen dus de kans is aanwezig dat hier over de Google tablet gesproken wordt. Aan de andere kant zijn er ook geruchten langsgekomen waarin aangegeven werd dat de Tegra 3 processor vervangen moest worden om de prijs nog verder te verlagen.

Op dit moment is de Google ‘Nexus’ tablet dus nog een gerucht en alles er omheen zijn speculaties maar Nvidia’s CEO is er in ieder geval van overtuigd dat de hardware partners nog verder met de prijs omlaag kunnen zonder de quad-core prestaties te verliezen. 

Bron: New York Times

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.