Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnLive Windows desktop nu beschikbaar voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2012, 19:03 CategorieAndroid

OnLive heeft een Android versie van haar Desktop applicatie uitgebracht. De applicatie was al beschikbaar voor de iPad en maakt het mogelijk om een Windows 7 desktop naar je tablet te streamen. Gebruikers van de app kunnen dus in de zogenaamde ‘cloud’ op een Windows besturingssysteem met onder meer Office applicaties werken.

OnLive gebruikt verschillende servers waar gebruikers van de Desktop applicatie een klein stukje van krijgen. Op dit stukje server krijg je jouw eigen Windows 7 installatie die via het internet naar je tablet gestreamd wordt. Je bewerkingen worden gelijk doorgestuurd naar de server waardoor het lijkt alsof je op een echte Windows desktop bezig bent.

Mocht je kiezen voor de gratis versie dan krijg je binnen Windows toegang tot Office applicaties en Windows 7 Touch Pack. Daarbij krijg je 2GB aan opslaggeheugen. Daarnaast kun je kiezen voor een betaalde versie (4,99 dollar per maand) waarmee je altijd prioriteit krijgt bij het gebruik, een snellere verbinding toegewezen krijgt, ondersteuning voor Flash krijgt en gebruik mag maken van Internet Explorer 9. In de toekomst zullen er meerdere abonnementsvormen verschijnen.

De app is te downloaden voor Android tablets met versie 2.3 of hoger. Helaas kan de OnLive desktop applicatie momenteel alleen in de VS gebruikt worden. Bekijk hier een demonstratie van OnLive Desktop op de iPad.

Bron: Ubergizmo

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.