Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: ZAGGkeys FLEX Bluetooth keyboard

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2012, 14:29 CategorieAccessoire reviews

Tot op heden hebben we vooral reviews gemaakt van tablets maar iets waar menig tabletgebruiker ook mee te maken krijgt zijn accessoires. Om deze reden gaan we de komende tijd wat meer aandacht aan deze productgroep schenken, te beginnen met een review van het ZAGGkeys FLEX Bluetooth keyboard. Dit keyboard is geschikt voor iOS, BlackBerry en Android tablets. Voor deze review heb ik de Samsung Galaxy Tab 10.1 gebruikt.

ZAGGkeys FLEX – Verpakking

Allereerst de verpakking. Deze is zeer netjes; alle onderdelen zitten in een zakje of hebben een laagje foam ter bescherming. Bijgeleverd is een micro USB datakabel, deze dient als laadkabel voor de ZAGGkeys.

Inhoud verpakking

 • ZAGGkeys FLEX
 • Pouch/Stand
 • Micro USB datakabel
 • Gebruikershandleiding

ZAGGkeys FLEX – Installatie en gebruik

Na het uitpakken kom je al snel een korte handleiding tegen. Deze quick guide geeft informatie over het pairen, de functietoetsen en heeft een illustratief stappenplan waar een Zweedse bouwmarkt nog van zou blozen. Het stappenplan betreft het ombouwen van de pouch naar een stand voor het tablet. Het proces is niet vanzelfsprekend, zonder stappenplan had ik de ZAGGkeys eerst op z’n kop (wat beter leek te werken dan de juiste manier). Met de gebruikershandleiding erbij kwam alles toch nog goed. Vervolgens kun je beginnen met het pairen van de ZAGGkeys en dat is een eitje.

De handleiding geeft een goede uitleg over de stappen die je moet ondernemen om alles werkende te krijgen. Jammergenoeg stelt mijn tablet na het aan- en uitzetten van het toetsenbord steeds een verkeerde toetsenbordinstelling op, waardoor er enkele toetsencombinaties niet werken. Dit is uitermate storend als je even snel het tekstverwerken wilt oppakken. De installatie en het gebruik is op dat kleine nadeel na een pluspunt.

ZAGGkeys FLEX – Vormgeving en functionaliteit

“Handige functietoetsen” Schoot er door mijn hoofd, maar na het bekijken van de quick guide bleek dat niet alle functies universeel zijn voor beide besturingssystemen. Jammer want het neemt wel ruimte in beslag. De toetsen die wel werken hebben functies als Home, Search, Cut/Copy/Paste, Lock en Back, waarschijnlijk de meest gebruikte functies. Naast die toetsen zijn er ook nog multimedia-functies en de volumeregeling. Meer dan genoeg en het werkt ook nog eens prima.

Over de toetsen op het keyboard zelf; ze staan in een zogeheten island-style. De extra ruimte tussen de toetsen zorgt ervoor dat je amper tikfouten maakt. De toetsen geven fijn feedback, ze veren beter mee dan die van andere Bluetooth keyboards die vaak een rubberen aanpak prefereren. Perfect voor zo’n compact toetsenbord.

Dan nu een groot nadeel van de ZAGGkeys. Het vervoeren. Je hebt waarschijnlijk een cover om je tablet heen die zorgt ervoor dat je de tablet niet in de bijgeleverde stand kan zetten. Dus moet je de cover van je tablet afhalen om gebruik te kunnen maken van de stand. De stand kan niet als cover voor je tablet dienen. Nu moet je dus beide producten apart meenemen; de ZAGGkeys in de pouch/stand en je tablet los. Omdat je daar niet altijd de ruimte voor hebt, is het jammer dat ze gescheiden blijven. Aangezien er covers met ingebouwde toetsenborden op de markt zijn, kan ik me voorstellen dat de frequente treinreiziger de ZAGGkeys toch links laat liggen.

ZAGGkeys FLEX – Conclusie

De vormgeving is ergonomisch en in combinatie met de gemakkelijke installatie is de ZAGGkeys een verstandige keuze. Voor de frequente reiziger valt het enigszins tegen.

Voordelen

 • Vormgeving
 • Klein toetsenbord, toch comfortabel
 • Fraaie meegeleverde pouch/stand

Nadelen

 • Instellingen van het toetsenbord resetten zichzelf
 • Stand is niet al te stabiel
 • Lastig mee te nemen

 • Delen:

Reacties

 1. David
  12 maart, 2012 om 18:30

  Goede review!
  Ben al tijden op zoek naar het juiste keyboard dock en dit lijkt me wel wat.

 2. Olaf Otten
  06 juni, 2012 om 1:28

  Hebben jullie ook informatie over eventuele verkoop punten?

  Mvg Olaf Otten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.