Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung bijt terug, vergelijkt de Galaxy Note 10.1 met de nieuwe iPad

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2012, 13:14 CategorieHardware

Gisteravond liet Apple tijdens de presentatie van de nieuwe iPad een afbeelding zien waarop een Twitter applicatie weergegeven werd op een Galaxy Tab 10.1. De applicatie zag er niet uit en wat Apple hiermee wilde aantonen is dat veel Android apps voor smartphones bedoeld zijn en niet voor tablets. Natuurlijk heeft ook Samsung dit gezien en de fabrikant bijt vandaag meteen terug.

Met de afbeelding gaf Apple aan dat de applicaties voor de nieuwe iPad er allemaal sterk en netjes uit zullen zien, in tegenstelling tot veel apps voor Android. Dat ze hier een Samsung tablet voor gebruiken was wellicht geen goed idee maar de twee zijn nu eenmaal niet de beste vrienden. Samsung bijt vandaag terug door de nieuwe iPad te vergelijken met de Galaxy Note 10.1. Deze tablet is in principe een upgrade van de Galaxy Tab 10.1 met de S-Pen stylus hieraan toegevoegd.

De meeste punten die Samsung in deze vergelijking aanhaalt gaan over de interface of gerelateerde applicatie. De punten kloppen wel maar er zit op sommige punten wel een maar aan. Zo is het werken met twee apps tegelijkertijd alleen mogelijk met apps die het ondersteunt en hangt het nauwkeurig werken voor fotobewerking ook af van de app die je gebruikt. Samsung heeft absoluut een punt – een microSD card reader en het aansluiten van een muis of keyboard middels USB is zeker een voordeel – maar spreekt natuurlijk niet over features waarmee de iPad 3 de vergelijking zou winnen, zoals het Retina display, de processor en de camera. Daarbij is nog steeds niet duidelijk wanneer de Galaxy Note 10.1 verschijnt en tegen welke prijs, terwijl de iPad binnen twee weken te koop is en een prijs vanaf 499 euro zal hebben.

Bron: Techradar • Delen:

Reacties

 1. Sam
  08 maart, 2012 om 15:33

  Haha wel mooi. Eigenlijk gaat het alleen maar over de pen en de (supertoffe!) toevoeging van Samsung dat er apps side by side kunnen draaien. Over photo editor weet ik het zo net nog niet maar al met al kan ik hier wel om lachen.

  Wel een zwaktebod van Samsung natuurlijk, maar goed voor een glimlach.

 2. stijn
  08 maart, 2012 om 16:05

  pff dan toch liever geen samsung pen :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.