Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony komt toch met hybride VAIO U Windows 7 tablet’

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2012, 16:53 CategorieHardware

Begin 2010 dook er al een teaser op van een zogenaamde hybride VAIO tablet van Sony maar daarna hebben we er niks mee rover gehoord. Tot de CES van dit jaar want daar dook een nieuw prototype VAIO U tablet op die er zeer fraai uitzag. Volgens de website Pocketnow heeft Sony nu besloten de hybride tablet, vergelijkbaar met de ASUS Eee Pad Slider, toch binnenkort op de markt te brengen.

Tijdens de CES 2012 gaf Sony nog aan dat de VAIO U voorlopig niet in productie zou gaan maar blijkbaar is de fabrikant hier nu al op teruggekomen. De VAIO U moet draaien op Windows 7, komt met een stylus en beschikt over een keyboard dat onder de tablet uitgeschoven kan worden. Verdere specs zijn nog onduidelijk. Opvallend is dat Sony, mocht het gerucht kloppen, kiest om de tablet vlak voor de lancering van Windows 8 uit te brengen. Windows 7 is op zijn zachtst gezegd niet optimaal voor tablets en zou de populariteit van het apparaat negatief kunnen beïnvloeden. Aan de andere kant is het natuurlijk een hybride tablet waardoor deze beter ingespeeld is op Windows 7.

Zijn hybride tablets wel interessant?

De ASUS Eee Pad Slider is, in tegenstelling tot de Eee Pad Transformer en Eee Pad Transformer Prime, geen groot succes geworden. Ondanks de positieve reviews lijken consumenten toch graag de optie te willen hebben om de tablet zonder keyboard en mobiel te gebruiken. De Slider heeft een geïntegreerd keyboard en is daardoor een stuk zwaarder en groter dan andere tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.