Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Texas Instruments toont dual-Wifi module voor streaming naar TV

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2012, 9:59 CategorieHardware

Chipfabrikant Texas Instruments heeft het Mobile World Congress in Barcelona aangegrepen om een aantal nieuwe technieken en ontwikkelingen te tonen die we de komende jaren wellicht in tablets kunnen gaan tegenkomen. Een van deze technieken is een zogenaamde dual-Wifi module die het mogelijk maakt je tablet tegelijkertijd met zowel het internet als met je TV te verbinden middels Wifi.

Door het gebruik van een dubbele connectie kun je aan de ene kant eenvoudig draadloos videocontent streamen naar je TV en aan de andere kant ben je ook verbonden met je thuisnetwerk om gebruik te maken van het internet. Engadget was tijdens het MWC 2012 aanwezig en kreeg een demonstratie van de dual-Wifi techniek. Momenteel is de techniek nog verwerkt in een Wifi dongle maar Texas Instruments geeft aan dat wanneer de techniek binnen een paar jaar op de markt komt het in apparaten verwerkt zal zijn.

De kwaliteit van de video lijkt wat te wensen over te laten maar dit zou komen door de beperkingen van het drukke Wifi netwerk tijdens MWC 2012.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.