Veel Android 4.0 update problemen voor de Eee Pad Transformer

04 maart 2012 3 Minuten 17 Reacties
ASUS-Eee-Pad-Transformer

Na lang wachten werd op 24 februari eindelijk de Android 4.0 update voor de ASUS Eee Pad Transformer (Wifi-only versie) uitgerold. De tablet is een van de meest populaire Android tablets van vorig jaar en dus vond de update gratig aftrek. Toch blijkt nu dat de update voor een groot aantal gebruikers meer nadelen dan voordelen met zich meebrengt.

Problemen

De Android 4.0 Ice Cream Sandwich update zou moeten zorgen voor een stabieler en sneller besturingssysteem maar gebruikers klagen over het feit dat er nu juist meer vastlopers en andere problemen opduiken. Ook zijn er gebruikers die aangeven dat de update helemaal niet automatisch op de tablet verschijnt en zodra deze handmatig geïnstalleerd wordt er problemen opduiken tijdens de installatie. De meest voorkomende problemen zijn de vastlopers binnen diverse applicaties, de browser en het besturingssysteem zelf. Gebruiker Marto heeft bijvoorbeeld deze problemen;

Na een paar dagen ervaring word je er niet vrolijk van. Ik gebruik mijn tablet dagelijks. Niets bijzonders, korte berichten tikken, wat foto,s maken, skype (wij wonen in het buitenland), een krant lezen. Tot nu toewas ik zeer tevreden. Nu met de 4.0 gaat er regelmatig wat mis.
– spontane reboots op de meest ongelukkige momenten.
– na enkele minuten in standby staat alles vast of ook weer een reboot?
– “androidgemist” werkt echt heel slecht.
– via hdmi naar de TV werkt niet meer. Beeld en geluid lopen totaal niet meer synchroon.
– wifi verbinding is aanmerkelijk slechter geworden.
Het kan niet anders of hier moet snel een update op komen want anders gaat het plezier in deze prachtige tablet snel verloren.

Oplossing?

In het artikel over de Android 4.0 update voor de TF101 zijn er een aantal mogelijke oplossingen genoemd, zoals het verwijderen van Skype en het resetten van de tablet maar deze oplossingen lijken niet in alle gevallen te werken. Gebruiker Henk denkt in ieder geval de oplossing gevonden te hebben en wellicht dat deze manier van installeren wat mensen kan helpen.

Wat wil helpen, is het volgende.
download via deze link firmware versie 9.2.1.11ww.
unzip deze 1 keer en zet dit Zip bestand op een card.

maak een backup van al je bestanden, maar niet meet google.
via deze ook later niet terug zetten.
nu doe je een Factory reset.
stop nu de Card in de asus en reset deze, volume down en aan/uit ingedrukt houden.
de asus start op en zou als het goed is de zip als een update moeten zien.
deze uitvoeren en kijken hoe het gaat.
zet daarna app voor app terug.het blijkt dat er vele problemen geven omdat ze niet
voor ics gemaakt zijn.
dus na install een vastloper weg met die ap.
succes.

Reactie ASUS

Natuurlijk is het belachelijk dat je een software update op deze manier moet installeren om alles fatsoenlijk te laten werken. We mogen toch verwachten dat een dergelijke update goed getest wordt voordat deze wordt verspreid. ASUS gaf eerder deze week een reactie op de genoemde problemen;

We hebben inderdaad deze reacties gezien maar bij de meeste gebruikers doet zich dit probleem na een aantal dagen niet meer voor. Mocht dit probleem blijven bestaan dan kan de klant contact opnemen met ons service center op 0591570290. Klanten die de updates niet krijgen raden wij ook aan om contact op te nemen met dit nummer.

Volgens ASUS zouden de problemen dus spontaan moeten verdwijnen wat op zich een sterk verhaal is natuurlijk. We hebben wederom om wat meer uitleg gevraagd en zodra het antwoord hierop binnen is hoor je dat gelijk. Laten we hopen dat ASUS ondertussen hard aan het werk is voor een volgende update die daadwerkelijk alle problemen oplost.

Reacties (17)