Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Waar en wanneer kun je de nieuwe iPad (3) kopen?

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2012, 17:58 CategorieApple

Vanaf morgenavond (24.00) is de nieuwe iPad (3) daadwerkelijk te koop in Nederland. Een select aantal winkels gaat om middernacht open maar de meerderheid zal gewoon ’s ochtends de deuren openen. Mocht je er vrijdag al een willen hebben is het verstandig om voor middernacht op vroeg in de ochtend naar de winkel af te reizen aangezien er wel weer rijen verwacht worden.

Mocht je minder haast hebben dan kun je ook wachten tot de eerste drukte voorbij is. In landen als de VS, Duitsland en de UK heeft Apple een redelijk grote eerste voorraad geleverd waardoor er ook na twee dagen nog iPads op voorraad waren. Wellicht dat zaterdag voor de niet-die hard fans een betere keuze is. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk de nieuwe iPad online te bestellen bij verschillende winkels. Hierbij heb je ook de keuze uit een losse tablet of een tablet in combinatie met abonnement.

Koop de nieuwe iPad donderdagnacht

Wanneer je er als een van de eersten een wilt hebben dan is donderdagnacht je kans. Er zijn verschillende winkels (Premium Resellers van Apple) die om 24:00 hun deuren openen. Over voorraden is niks bekend dus zorg dat je er op tijd bij bent. Winkels waarvan ik weet dat ze om middernacht opengaan zijn;

De nieuwe iPad (3) vrijdag kopen en pre-orderen

Wanneer de donderdagnacht geen optie voor je is kun je ook vrijdag(ochtend) naar de winkel of de iPad online kopen. Ik heb even rondgevraagd maar bij de meeste online winkels is het nog niet zeker of de eerste voorraad vrijdag verschijnt. Sommige winkels geven zelfs aan dat de eerste voorraad pas over enkele weken verschijnt. Let dus goed op de verwachte leverdatum wanneer je online op zoek gaat naar een tablet.

Nieuwe iPad (3) online kopen

De kans is groot dat de voorraad bij bovenstaande winkels snel uitverkocht maar met wat geduld kun je vrijdag aan het einde van de dag, zaterdag of na het weekend terecht bij andere winkels. Winkels waarvan ik nog geen duidelijkheid heb gekregen maar die meestal wel snel een voorraad hebben zijn onder meer;

De nieuwe iPad met abonnement kopen

Natuurlijk is het ook dit jaar weer mogelijk de nieuwe iPad in combinatie met een mobiel internet abonnement te kopen. Bekijk dit artikel voor een compleet overzicht van alle winkels die de tablet aanbieden met abonnement of prepaid pakket.

Interessante links

Apple onthult de nieuwe iPad: Alle informatie, specs en prijzen
Waarom zou je een nieuwe iPad kopen?
Welke nieuwe iPad moet je kopen?
Eerste reviews nieuwe iPad zijn zeer positief
Een half uurtje met de nieuwe iPad (eerste indruk)

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  21 maart, 2012 om 20:13

  Daar waar iedereen zo’n beetje over de “slechte” kwaliteit van de Asus Transformer Prime valt, zou ik toch uitkijken bij het aanschaffen van deze “über”tablet.
  Er worden namelijk grote Wifi-sterkte problemen onder Apple fans gerapporteerd.De Wifi-sterkte op grotere afstand is in geen velden of wegen te vergelijken met de Ipad 2.
  Oordeel zelf.
  http://gizmodo.com/5895145/does-the-new-ipad-have-wi%20fi-reception-problems?utm_medium=referral&utm_source=pulsenews

  • Tom
   21 maart, 2012 om 20:26

   Klopt. Ook kampt de tablet met warmte problemen (zoverre dat de tablet zichzelf uitschakelt tot deze weer is afgekoeld. Denk dat je er in de zomer heel veel last van zult hebben, helemaal met een rubberen bescherm cover). Ook duurt het opladen erg lang.
   Over deze problemen heeft Tables Magazine ook een bericht geschreven (maar niet over de WiFi problemen, dus goed dat je het vermeld): http://www.tabletsmagazine.nl/2012/03/zitter-er-ook-negatieve-punten-aan-de-nieuwe-ipad/

 2. Sam
  21 maart, 2012 om 21:54

  Ik heb nog niets gehoord tot nu toe over de WiFi problemen. Ik zal daar bij mijn review zeker extra rekening mee houden. Thanks voor de regelmatig waardevolle input T.A.Blet!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.