Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Welke nieuwe iPad (3) moet je kopen?

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2012, 15:52 CategorieApple

Net als bij de iPad 2 heb je dit jaar weer de keuze uit een aantal verschillende varianten. Zo kun je de derde generatie iPad kopen in een Wifi-only variant maar ook in een Wifi + 3G variant. Daarnaast kun je kiezen voor een model met 16GB, 32GB of 64GB aan intern opslaggeheugen. Alsof dat nog niet genoeg is kun je kiezen voor een zwarte of een witte iPad 3.

Er is dus nogal wat te kiezen en wat de juiste keuze is hangt af van een aantal factoren. Bij de keuze voor de hoeveelheid opslaggeheugen en Wifi of 3G kunnen we helpen maar de kleur is toch vooral een kwestie van smaak.

iPad 3 – Wifi-only of Wifi + 3G?

De beslissing om voor een Wifi-only model of een Wifi + 3G model te gaan hangt af van hoe je de iPad gaat gebruiken. Gebruik je de tablet vooral thuis op je eigen Wifi netwerk en heb je op kantoor ook een Wifi netwerk? Als dit het geval is, is een Wifi-only tablet de beste keuze. Hou er wel rekening mee dat je dan altijd in de buurt van een Wifi netwerk moet zijn of een smartphone moet hebben die je kunt omtoveren in een hotspot.

Ben je vaak onderweg en heb je niet altijd een Wifi netwerk tot je beschikking? Dan is een model met een 3G module de beste keuze. Je betaalt hier overigens wel meer voor, 120 euro om precies te zijn. Daarbij komt natuurlijk een abonnement of een pre-paid pakket om gebruik te kunnen maken van mobiel internet via 3G. De iPad 3 wordt verkocht in combinatie met abonnement maar je kunt de tablet ook los aanschaffen. Vervolgens kun je kiezen uit diverse pre-paid pakketten en abonnementen om gebruik te maken van mobiel internet.

Voor een compleet overzicht van alle winkels waar je de iPad 3 modellen binnenkort kunt kopen, met of zonder abonnement, kun je terecht op deze pagina.

iPad 3 – Opslagruimte

Nu je weet of je voor Wifi-only of 3G gaat is de vraag nog hoeveel opslaggeheugen je wilt hebben. De iPad 3 is te koop met 16GB, 32GB of 64GB opslaggeheugen. Helaas is dit geheugen niet uit te breiden met het gebruik van een (micro)SD card.

Het 16GB model is vooral voor diegenen die de tablet gebruiken om te surfen op het internet, YouTube video’s te kijken, kleine games te spelen en e-mails te sturen. Wanneer je zelf films download en op iPad zet of de grotere (en duurdere) games wilt spelen is het al snel aan te raden voor een 32GB of 64GB variant te gaan. Denk ook aan films die je vanuit iTunes wilt downloaden. Deze kunnen al snel 1GB tot 2GB in grootte zijn.

Kijk ook naar verschillende applicaties die je wilt gaan gebruiken. Apple komt bijvoorbeeld met iPhoto voor de iPad; een app waarmee je al je foto’s in dagboekvorm kunt zetten, foto’s kunt bewerken en foto’s kunt delen. Daarbij heeft iMovie weer een hoop extra mogelijkheden gekregen om mooie eigen filmproducties te maken. Wil je veel met dit soort applicaties gaan werken heb je ook veel opslaggeheugen nodig. Daarnaast nemen applicaties die geoptimaliseerd zijn voor het Retina display relatief veel opslaggeheugen in beslag. Er zijn al apps gezien van 400MB in grootte

De iPad 3 beschikt over een 5 megapixel camera met Full HD opnamen, wat natuurlijk een mooie features is. Maar, denk je dit veel te gaan gebruiken dan zul je met 16GB snel zien dat het geheugen vol begint te lopen.

16GB, 32GB of 64GB?

Kort gezegd is een 16GB model vooral voor iedereen die de iPad ‘voor erbij’ gebruikt en zo nu en dan een foto neemt, een paar applicaties download, niet teveel muziek op de iPad zet en meer op het internet surft dan iets anders. De 32GB versie is voor iedereen die de iPad als ‘primary device’ gebruikt en dus meer werkt met het apparaat, films download middels iTunes, muziek luistert als op een iPod en graag wat games speelt. De 64GB variant is voor de ‘pro’ gebruiker die bijna de hele dag met de iPad bezig is, liever niks van het apparaat verwijdert, veel apps download, graag foto’s en video’s maakt en ook graag veel films kijkt via de tablet.

Meer informatie

Voor een compleet overzicht van alle iPad 3 modellen, de specificaties, reviews, gebruikerservaringen en prijzen kun je terecht op de productpagina. Directe links naar alle winkels die de iPad 3 (Wifi of 3G) verkopen vind je op deze pagina.

 

 • Delen:

Reacties

 1. stijn
  09 maart, 2012 om 19:34

  kun je met apple toch ook je films die je erop staan hebt overzetten naar je nas/server?

  om zo dingen niet kwijt te zijn, of gaat dit ook niet?
  is een hdmi kabel eigenlijk wel nuttig?

  als ik naar asus tf700 heeft deze wel extra sd card + hdmi + usb in dock enz, maar is het wel nodig

  als ik met 32 mb toekom voor ipad en dan zo mn films/fotos enz kan overzetten naar nas/server dan is hetok

  • Martijn
   09 maart, 2012 om 19:41

   Je kunt gewoon via iTunes bestanden uitwisselen tussen PC/Mac en iPad.

 2. stijn
  09 maart, 2012 om 20:00

  ook zonder die itunes, ik haat itunes (de rest niet hoor)

 3. nathan
  11 maart, 2012 om 0:30

  Als je een Nas van Synology hebt, heb je zelfs iPad apps die je kan gebruiken om dingen over te zetten, te beluisteren of kijken…

  ideaall

  • Martijn
   11 maart, 2012 om 1:43

   Goede tip! Thanks Nathan.

 4. ……..
  24 mei, 2013 om 17:18

  Op de apple website staan wel een ipad mini, ipad 2 en ipad met retina-diplay. Maar is er ook een ipad 1?

  • Martijn Chel
   24 mei, 2013 om 17:20

   Die wordt helaas niet meer verkocht.
   Je kunt kiezen uit de iPad 2, iPad mini en iPad retina.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.