Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De nieuwe iPad: zijn er ook punten van kritiek?

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2012, 12:45 CategorieApple

Afgelopen week kwamen we de eerste reviews van de nieuwe iPad tegen en eigenlijk waren ze allemaal zeer lovend over het apparaat. De snelheid is niet echt toegenomen maar het display is dé nieuwe feature. Maar, er is ook een andere kant die wat minder belicht wordt in deze reviews. Er zijn namelijk ook een aantal negatieve punten van de nieuwe iPad te noemen die ook zeker aandacht verdienen.

De batterij

De batterijduur werd in de eerste reviews als positief punt beschreven. De iPad zou namelijk gemakkelijk 8 uur mee kunnen gaan bij intensief gebruik. Toch is het een energievreter aangezien er een zeer zware 43Whr batterij in zit. Deze batterij op een lagere resolutie display zou zorgen voor een zeer lange batterijduur. Maar, dat is op zich nog niet het belangrijkste. Het duurt namelijk een eeuwigheid om de batterij op te laden. De meeste tablets kun je een half uur aan de lader hangen om zo de dag door te komen maar met de nieuwe iPad wordt dat lastig. De tablet heeft namelijk 7 uur nodig om volledig te worden opgeladen. Een half uur opladen voegt dus niet heel veel toe. Daarbij komt nog dat wanneer je de iPad gebruikt terwijl deze aan het opladen is er maar 5 procent per uur opgeladen wordt. Dit betekent dat je de tablet minimaal 18 uur aan de oplader moet hangen, mits je de iPad 18 uur zou gebruiken.

Overheating

Een probleem wat een groeiend aantal gebruikers van de nieuwe iPad al ervaren hebben over overheating. Dit houdt in dat de tablet bij bepaald gebruik of in een bepaalde omgeving snel warm wordt en een waarschuwing weergeeft. Een gebruiker in New York bracht zijn iPad mee naar buiten, waar het 21 graden was, en kreeg binnen 10 minuten het bericht, “iPad needs to cool down before you can use it.” Hij heeft vervolgens zijn iPad in de koelkast gelegd en na een paar minuten kon hij verder. Volgens de specificaties zou de iPad moeten werken van 0 tot minimaal 35 graden Celsius, net als de iPhone, maar door het grotere formaat trekt de iPad sneller meer warmte aan. Pas dus op wanneer je de tablet in de zomer mee de tuin in neemt of naar het strand neemt.

Haperingen en frame drops

Sommige gebruikers melden dat de iPad bij onder meer het wisselen tussen portrait en landscape modus flink hapert en stottert. Ook bij het opstarten van een game kan dit voorkomen. Daarnaast gaan er bij sommige games frames verloren, ook wel bekent als frame drops. Deze twee punten lijken meer software gerelateerd en zijn daarom wellicht te verhelpen middels een software update vanuit Apple.

De grootte van apps

Een punt wat naar mijn idee te weinig aandacht krijgt is de gevolgen van het Retina display voor apps. Zoals in een eerder artikel reeds omschreven worden applicaties (1 tot 3 keer) groter doordat ze geoptimaliseerd worden voor het Retina display. Gevolg hiervan is dat je minder op je iPad kwijt kunt. Gevolg hiervan is weer dat 16GB wellicht snel te weinig wordt, ook voor diegenen die net genoeg hadden aan een 16GB iPad 2. Een punt dus om goed over na te denken voordat je een iPad koopt. Overigens geldt dit ook voor de eerdere iPads aangezien er qua apps geen onderscheid gemaakt wordt tussen een eerste generatie iPad of een nieuwe iPad.

Bronnen: CNet, Netbooknews













 • Delen:

Reacties

 1. stijn
  18 maart, 2012 om 13:30

  :( bummer
  overheating en oplaadtijd

  ik was nu eens overtuigd… komt dit boven water
  zucht
  is er dan echt geen goeie tablet…

  • Sam
   18 maart, 2012 om 14:16

   Haha Stijn, geef het nog even en kijk hoe erg de problemen echt zijn. Ik heb vandaag met een WiFi model zitten rommelen en heb echt geen happeringen ondervonden, nog overhitting (schijnt volgens sommige ook meer met LTE te maken te hebben). Goed om in de gaten te houden en wat er ook gebeurd: Jij bent degene in Nederland die de best overwogen beslissing ooit gaat maken.

 2. Zx12richard
  22 maart, 2012 om 10:53

  Eindelijk een reviewer die ook de minpunten durft op te schrijven

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.