Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeeldingen GPS dongle ASUS Eee Pad Transformer Prime gelekt

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2012, 12:19 CategorieAccessoires

Dat er een GPS dongle voor de ASUS Eee Pad Transformer Prime aankomt was al zo goed als zeker maar nu hebben we ook bewijs in de vorm van afbeeldingen. De GPS dongle zal als accessoires aangeboden worden aan huidige en nieuwe klanten van de Eee Pad Transformer Prime en ASUS zal de accessoires morgen officieel aankondigen.

De website Landofdroid heeft de dongle in handen gekregen en de eerste foto’s kunnen maken. In eerdere berichten was de verwachting dat het een minimale dongle zou zijn die netjes bij het design van de tablet past maar als ik naar deze afbeeldingen kijk is dat niet echt het geval. Het lijkt een redelijk grote dongle te zijn die je tablet breder en dikker maakt. Daarnaast wordt de dongle in de dock-connector geschoven waardoor je de dongle niet tegelijkertijd met het dock kunt gebruiken en ook je tablet niet op kunt laden. Kortom, er zitten dus nogal wat nadelen aan.

Volgens Landofdroid werkt de dongle wel zeer goed en zal de uiteindelijke versie ook een ASUS logo bevatten. Ook weet de website te melden dat de bezitters van de Transformer Prime via een Over The Air update al ondersteuning voor de dongle binnengehaald hebben, zonder dat er melding van gemaakt is. Morgen krijgen we waarschijnlijk van ASUS te horen of de dongle gratis aangeboden wordt voor alle bezitters van de Transformer Prime, maar ik ga hier toch eigenlijk wel vanuit.

Update: Volgens Hardware.info is de GPS dongle nu al te bestellen voor bezitters van de Transformer Prime. Zodra je jezelf hier geregistreerd hebt zou je dongle direct gratis kunnen bestellen. 

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  16 april, 2012 om 12:38

  “In eerdere berichten was de verwachting dat het een minimale dongle zou zijn die netjes bij het design van de tablet past maar als ik naar deze afbeeldingen kijk is dat niet echt het geval.”
  —–
  Dat kan je wel zeggen ja.
  Groot zeg, waarschijnlijk ook de dongle voor verbeterde wifi ontvangst.
  Dat zou te gek zijn.

 2. Erik
  16 april, 2012 om 15:52

  Toch beter! zeker als het gratis is!:)

  Zou al helemaal te gek zijn als het ook wifi zou verbeteren, maar hier ga ik helaas niet van uit.. Ook omdat dat niet hard nodig is, toch kan beter nooit kwaad:)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.