Android 4.0 update Acer Iconia Tab A500 en A100 verschijnt binnen twee weken in Nederland

19 april 2012 1 Minuut 14 Reacties
Acer-A200ring

Gisteren schreef ik dat een Android 4.0 update voor de Acer Iconia Tab A500 eind april in onder meer de VS gepland zou staan en dat het voor Nederland nog niet bekend was wanneer de update uitgerold zou worden. Toch blijkt nu dat Nederlandse bezitters van de tablet vandaag zelfs al aan de beurt zijn. Zie update onderaan dit artikel.

Ik heb Acer Nederland gisteren natuurlijk om een reactie gevraagd maar helaas nog steeds zonder resultaat. Wel dook vanmorgen een tip op in mijn mailbox waarin aangegeven werd dat Acer Nederland twee weken terug deze update al aangekondigd heeft op Twitter. Acer liet daar weten dat de update voor de Iconia Tab A500 vanaf 19 april in Nederland uitgerold zal worden. Dat zou betekenen dat de eerste bezitters de update vandaag of morgen automatisch OTA (Over The Air) kunnen verwachten op hun tablet. Kun je niet wachten dan kun je in het instellingen menu van Android, bij ‘Over deze tablet/telefoon’, handmatig zoeken naar updates.

De update wordt waarschijnlijk in fasen uitgerold dus heb even geduld als je buurman de update eerder heeft dan jij. Overigens wordt door Acer de Iconia Tab A100 niet genoemd. Deze vraag heb ik nog uitstaan en daar kom ik dus nog op terug.

Update: Helaas… Ondanks de aankondiging van Acer op Twitter laat het bedrijf vandaag via Twitter weten dat de Android 4.0 update inderdaad pas ergens in de komende weken verschijnt. Wel moet je van te voren de app ‘ICONIA TAB update enhancement’ downloaden uit de Google Play Market. Deze bereidt je tablet voor op de update, blijkbaar. Dit geldt overigens ook voor de Iconia Tab A100 tablet. De Android 4.0 update voor de Iconia Tab A501 (3G versie) wordt eind mei verwacht.

Reacties (14)