Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android markt bestaat voor 54 procent uit Amazon Kindle Fire tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2012, 11:54 CategorieAndroid

Als we het Amerikaanse comScore mogen geloven is het maar matig gesteld met de Amerikaanse markt voor Android tablets. Dit is althans als we de Amazon Kindle Fire buiten beschouwing laten. Deze tablet zou namelijk in februari een marktaandeel van 54,4 procent hebben, puur kijkend naar alle Android tablets.

De Amazon Kindle Fire werd in november afgelopen jaar gelanceerd met als unique selling points de lage prijs van 199 dollar en de strakke integratie met ’s werelds grootste online winkel. De tablet was meteen een groot succes en dat succes lijkt alleen maar door te zetten. In december was het marktaandeel 29,4 procent en in januari was dit al gegroeid tot 41,8 procent. Android tablets van andere fabrikanten moeten allemaal marktaandeel inleveren. In de percentages wordt overigens alleen gekeken naar tablets die actief gebruikt worden op het internet. 

Samsung staat nog steeds op plek twee in de Amerikaanse Android tabletmarkt. In december bedroeg het marktaandeel nog 23,8 procent maar dat is inmiddels gezakt tot 15,4 procent. De derde stek is voor Motorola. Het bedrijf dat de Xoom ontwikkelde heeft momenteel een marktaandeel dat van 11,8 procent gezakt is naar 7 procent. ASUS en Toshiba maken de top 5 compleet met ieder ongeveer 6 procent marktaandeel.

Uit het onderzoek van comScore bleek ook dat consumenten met een 10.1 inch tablet de meeste pagina’s op het web bekijken. In februari lag dit gemiddeld op 125. Consumenten met een 7 inch tablet als de Kindle Fire bekeken gemiddeld 90 pagina’s.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.