Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert Arnova 10b G3 en Arnova 9 G3 budget tablets

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2012, 11:33 CategorieAndroid

Begin maart doken er al een aantal nieuwe Archos Arnova tablets op die onderdeel uitmaken van de nieuwe G3 serie en vandaag zijn de eerste twee G3 modellen op de website van Arnova verschenen. Het gaat om de 10.1 inch Arnova 10b G3 en de 9.7 inch Arnova 9 G3, beiden draaiend op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Het Arnova merk is een onderdeel van Archos dat zich focust op budget tablets van 50 euro tot maximaal 200 euro. Toch betekent het woord ‘budget’ niet meer dat je moet werken met een voor smartphones ontwikkelde versie van Android, zoals bij de G2 serie wel het geval was. De G3 serie modellen beschikken namelijk allemaal over Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ook andere specs, zoals 1GB aan werkgeheugen, zijn niet onaardig en sommige modellen beschikken over een IPS LCD display. Helaas zijn de tablet niet gecertificeerd door Google en moet je applicaties dus uit de alternatieve AppsLib store halen.

Archos Arnova 9 G3

De Arnova 9 G3 is een 9.7 inch tablet met een IPS LCD display. Dit display moet dus een hoge helderheid bieden en leesbaar zijn in de feller verlichte omgevingen. Ook heeft het display een beeldverhouding van 4:3, een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, en wordt er gebruikgemaakt van een capacitief touchscreen. Verder beschikt deze tablet over 1GB aan werkgeheugen, een 1GHz Rockchip RK2918 processor, 8GB of 4GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, twee USB poorten en een webcam aan de voorzijde voor het voeren van videogesprekken. De tablet heeft een afmeting van 239 mm x 184 mm x 12.5 mm en weegt 630 gram.

Archos Arnova 10b G3

De Arnova 10b G3 beschikt over een standaard LCD display met een grootte van 10.1 inch. Het display heeft een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en helaas wordt er gebruikgemaakt van een capacitief touchscreen. Verder krijg je onder meer één USB aansluiting, een microSD card reader, 4GB of 8GB aan opslaggeheugen, een 1GHz Rockchip RK2918 processor, 1GB aan werkgeheugen, een webcam aan de voorzijde en de mogelijkheid een 3G USB stick van Archos aan te sluiten voor mobiel internet onderweg. De tablet heeft een afmeting van 270 mm x 150 mm x 12 mm en weegt 630 gram.

Arnova G3 serie prijs en beschikbaarheid

Archos heeft eerder dit jaar aangegeven dat de Arnova G3 serie een prijsrange van 50 tot 200 euro zal hebben maar hoe de verdeling exact is, is nog niet bekend. De eerste modellen verschijnen momenteel in Europa dus het zal niet lang duren voordat de G3 serie ook in Nederland te koop is.

Alle Archos Arnova tablets kun je vinden in de Tablet Productgids. Hier kun je ze ook eenvoudig naast elkaar zetten en vergelijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.