Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Archos staat op plek drie in de Europese tabletmarkt’

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2012, 14:03 CategorieHardware


Archos is een fabrikant die zich vanaf het begin af aan al mengde in de markt voor tablets. Nog steeds ziet het bedrijf veel potentie in tablets, vooral in het budget segment. De fabrikant lanceert dan ook bijna maandelijks nieuwe modellen. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers liet Archos weten de derde plek te bezetten op de Europese tabletmarkt.

Archos heeft al een zeer groot assortiment tablets in Europa gelanceerd, variërend van modellen die 80 euro kosten tot de meer high-end modellen die net onder de 400 euro grens vallen. Al met al zouden de verkopen van deze tablets de verwachtingen overtreffen en is het marktaandeel naar eigen zeggen de afgelopen tijd dan ook flink gegroeid. Momenteel zou de fabrikant alleen Apple en Samsung nog voor zich moeten dulden.

Wel weet Archos grote fabrikanten als ASUS en Acer achter zich te houden. Wanneer we kijken naar de markt voor tablets die 400 euro of minder kosten zou Archos met 20 procent marktaandeel zelfs marktleider zijn. 

Ook in 2012 zet de Franse fabrikant weer vol in op tablets. Onlangs werd de Arnova budget serie weer vernieuwd en werd ook een gloednieuwe G10 XS serie aangekondigd. In deze serie zouden we voor het eerst een keyboard dock kunnen gaan terugzien. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.