Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos werkt aan een Android tablet voor gaming

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2012, 12:11 CategorieAndroid

Archos liet eerder deze week al weten nog veel potentie te zien in de tabletmarkt en één van de kansen die het Franse bedrijf ziet is tablets voor gaming. Tegenover The New Economiste laat de CEO van Archos weten dat traditionele game consoles hun langste tijd gehad hebben en tablets hun plaats zullen overnemen.

Natuurlijk zullen de game consoles niet helemaal verdwijnen aangezien er altijd een groep hardcore games zal blijven bestaan die hier het liefst op spelen, maar tablets worden steeds krachtiger en krijgen steeds meer features die gaming op deze apparaten interessanter maken. Helaas kon de CEO van Archos geen verdere details geven over hoe deze gaming tablet dan vormgegeven zou worden. Archos is overigens niet de enige fabrikant die hier toekomst in ziet.

Ook Sony brengt PlayStation titels naar haar tablets en verwacht de komende jaren een flinke groei qua gaming op deze mobiele apparaten. Daarbij besteedt Nvidia veel aandacht aan het optimaliseren van geavanceerde games voor haar nieuwe quad-core Tegra 3 processor.

Onlangs verscheen er een onderzoek van Juniper Research waaruit blijkt dat door de steeds betere displays, hogere resoluties en krachtigere processors de markt voor games op tablets de komende jaren flink zal blijven groeien. De verwachting is dat de omzet van games op tablets over twee jaar zes keer zo groot zal zijn dan in 2011.

Bron: Droidgamers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.