Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS bevestigt komst GPS dongle voor Transformer Prime

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2012, 20:13 CategorieHardware

Eerder deze week doken er een aantal berichten op over een GPS dongle voor de ASUS Eee Pad Transformer Prime. Deze tablet heeft namelijk vanaf het begin af aan al problemen met de GPS functie. Gebruikers klagen over een zwak signaal of zelfs helemaal geen bereik. Een gratis (?) GPS dongle vanuit ASUS zou een einde aan deze problemen moeten maken.

Tegenover AllThingsD bevestigt ASUS nu dat er inderdaad binnenkort een dongle aangeboden zal worden aan bezitters van een Transformer Prime tablet. Helaas kon de fabrikant geen verdere details over het apparaat vrijgeven maar eerdere berichten spraken over een zeer kleine dongle die naadloos overgaat in het design van de tablet. Wel liet ASUS weten dat bezitters van een Transformer Prime zich vanaf 16 april april op de website van ASUS kunnen registeren voor een dongle.

Helaas wordt niet duidelijk of het hier alleen om Amerikaanse klanten gaat. Het zou vreemd zijn dat andere gebruikers overgeslagen worden dus ik ga er vanuit dat ook de Nederlandse klanten zich kunnen registreren. Ook wordt uit het statement van ASUS niet duidelijk of de dongle gratis aangeboden zal worden, maar wil ASUS de inmiddels zeer kritische klanten tevreden houden dan lijkt me dus niet meer dan logisch. ASUS Benelux heeft overigens laten weten nog niks over deze actie gehoord te hebben maar op 16 april komt er waarschijnlijk een wereldwijd persbericht uit.

 • Delen:

Reacties

 1. bikkel
  07 april, 2012 om 21:17

  Misschien wel een zeikerige reactie nu Asus de Prime bezitters tegemoet komt. Maar toch.
  De GPS ontvanger moet dan op de Asus connector onder aan de Tablet worden geplaatst. Nu gebruikt dergelijke apparatuur bij GPS toch meer stroom. Zeker als je er mee ga navigeren gebruikt dit toch wel aanmerkelijk meer stroom. Als de connector plaats bezet is kan je geen lader er meer op aansluiten. Dus de rit naar Zuid Frankrijk zal hij qua batterij niet halen. En dan nog elke keer die GPS plug uit je tablet trekken om hem aan te kunnen sluiten aan je dock of lader. Ja. je heb GPS maar of het allemaal handig is….

  Dan de WIFI problemen, mijn inziens toch veel belangrijker als de GPS problemen op de Prime. Die worden nog niet opgelost. Zoals in een ander bericht op tabletsmagazine zouden de tablets met
  serienummers beginnen met “C3″ minder Wifi problemen hebben.
  Vandaag even gekeken bij Saturn daar Wifi verbinding van een Prime met serienummer C3 vergeleken met Samsung Galaxy tab 10.1. De Prime kwam hier weer niet best uit. Samsung had vol signaal en Prime 1 streepje. Dus ik weet niet of de C3 serie echt beter is qua wifi ontvangst.

  Zou er nou niet iets in de backplate van de Prime kunnen worden aangepast. Daar zit toch het grote probleem van de WIFI/GPS signaal. Gaatjes erin boren ter hoogte van de antennes en afsluiten met plastic ringetjes. Bedenk ook maar wat…..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.