Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS komt met gratis dongle voor Transformer Prime GPS problemen

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2012, 10:50 CategorieHardware

Ik heb er al vaak over geschreven en het is ook al veel besproken in de reacties maar dat de ASUS Eee Pad Transformer Prime een GPS probleem heeft is duidelijk. In eerste instantie leek het erop dat ASUS de klachten niet echt serieus nam maar vandaag is er een bericht opgedoken over een mogelijke GPS dongle om de GPS prestaties van de tablet te verbeteren.

Volgens een bericht op het xda forum zou ASUS binnenkort met een gratis hardware dongle komen voor alle consumenten die een Transformer Prime gekocht hebben. In het bericht wordt een e-mail correspondentie getoond tussen een ontevreden klant en een medewerker van ASUS. De laatstgenoemde bevestigt dat er in april een GSP dongle zal verschijnen. Het design van de dongle zal de kleur van de Transformer Prime TF201 matchen en er worden geen kosten voor in rekening gebracht. In een reactie op dit bericht laat iemand anders weten de dongle al getest te hebben. Deze zou op de ASUS connector aangesloten worden en nagenoeg onzichtbaar zijn.

Ook verscheen er recentelijk een TF201 GPS Extension Kit on de database van de National Radio Research Agency, een Koreaanse instelling die te vergelijken is met de Amerikaanse FCC. Kortom, alles lijkt erop te wijzen dat we binnenkort een GPS dongle kunnen verwachten.

Wifi problemen

Ook is er veel gesproken over Wifi problemen van de Transformer Prime. ASUS Benelux zei hierover dat de Nederlandse versies hier geen last van zouden moeten hebben, maar toch blijven gebruikers klagen. In de e-mail correspondentie laat de medewerker van ASUS ongeveer hetzelfde weten. De nieuwe lichten Transformer Prime modellen (met serienummers die beginnen met “C3”) zouden een verbeterd Wifi bereik en signaal hebben. Hier wordt door ASUS dus geen hardware oplossing voor aangeboden.

Ik heb ASUS Benelux om een reactie gevraagd en zodra deze binnenkomt update ik dit artikel.

Bron: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  06 april, 2012 om 14:53

  Geweldige actie van Asus.
  Kijk, zo bind je klanten.
  Natuurlijk had het eigenlijk niet nodig moeten zijn, maar toch.
  Ik ben zo blij dat ik deze Transformer Prime heb gekocht.
  Prima update ondersteuning ook.
  Echt, ik ben heel tevreden over deze tablet.
  Niet dat ik Wifi problemen maar nu nog dat probleem oplossen voor de gebruikers die echt hinder ondervinden en alles is top.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.