Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Pad 300 (TF300) vanaf nu online te bestellen

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2012, 20:50 CategorieAndroid

De nieuwe ASUS Transformer Pad tablets zijn nu al twee van de meest besproken tablets van dit jaar en moeten beiden nog op de Nederlandse markt verschijnen. De goedkopere variant, de Transformer Pad 300, kun je inmiddels bij de eerste online winkels kopen. Voorraad is er nog niet maar deze wordt eind deze week, uiterlijk volgende week verwacht.

ASUS Transformer Pad 300 specificaties

ASUS heeft de TF300 begin dit jaar tijdens het MWC 2012 officieel gelanceerd en gaf aan dat het de opvolger is voor de zeer populaire Transformer TF101, de eerste generatie. De nieuwe variant beschikt over een aantal upgrades, waaronder een quad-core Tegra 3 processor en Android 4.0 Ice Cream Sandwich vanuit de winkel. Verder krijg je onder meer een 10.1 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, een microSD card reader, een HDMI aansluiting, 32GB aan opslaggeheugen, optioneel 3G en een 8 megapixel camera aan de achterzijde. Bekijk de volledige lijst aan specificaties en de laatste nieuwtjes omtrent de Transformer Pad 300 op de productpagina.

ASUS Transformer Pad 300 reviews

De ASUS Transformer Pad 300 is in de VS inmiddels verschenen en daar zijn afgelopen week ook de eerste reviews verschenen. De grotere websites waren het er allemaal over eens; het is een van de betere Android tablets van dit moment, zeker gezien de prijs die je ervoor betaalt. Bekijk een compleet overzicht van de belangrijkste reviews in dit artikel.

Benieuwd wat exact de verschillen tussen de Transformer Pad 300 en de Transformer Prime zijn? In dit artikel hebben we deze twee tablets naast elkaar gezet, plus de nieuwe Infinity en de eerste generatie TF101 tablet. Ook kun je zelf tablets kiezen om met de Transformer Pad 300 te vergelijken. Ga hiervoor naar de Tablet Productgids en kies jouw favoriete tablets.

ASUS Transformer Pad 300 kopen

Bij onderstaande winkels kun je de Transformer Pad TF300 reeds kopen (bestellen / pre-orderen). De eerste voorraad wordt bij de meeste winkels volgende week verwacht. Let wel op dat sommige winkels de naam Transformer Lite gebruiken. Dit is niet de officiële naam (ASUS heeft al bevestigd dat het een fout vanuit de distributeur is) en suggereert dat de tablet een mindere versie is van een andere Transformer tablet. Hoewel de TF300 enkele features minder heeft dat de Prime (TF201) is het geen mindere tablet.

ASUS heeft eerder deze week de prijzen officieel bekendgemaakt. Zo komen er voorlopig alleen 32GB modellen op de markt maar heb je wel de keuze uit een losse tablet of tablet met dock. Daarbij kun je een 3G model kopen om mobiel te kunnen internetten. De 32GB Wifi-only variant zonder dock kost 399 euro. Voor 3G betaal je 100 euro extra en ook voor het keyboard dock moet je 100 euro extra rekenen.

Momenteel hebben bovenstaande winkels alleen de blauwe en de witte variant in het assortiment. Het is onduidelijk of ook de rode versie binnenkort nog verschijnt. Ook de 3G variant staat nog niet online maar deze is wel al officieel aangekondigd en verschijnt later.

 • Delen:

Reacties

 1. 3G slaaf
  26 april, 2012 om 10:21

  Heel leuk om te lezen dat er weer meer Asus Transformer-varianten op de markt komen; echt waar.
  Maar toch zou ik het nog beter vinden als eerst de bestaande producten worden verbeterd in plaats van deze vlucht vooruit. Nu werkt m’n blue tooth op de eEE 101 (blijkbaar 1e generatie ?) onder IJsco 4 nog steeds niet.
  Ik koop toch ook geen nieuwe auto als de ruitenspoer leeg is.
  En met tevreden bestaande klanten/gebruikers werf je nieuwe, want vertrouwen komt te voet maar vertrekt te paard.

 2. tristan
  26 april, 2012 om 20:22

  http://www.youtube.com/watch?v=owMk-NAX8O4
  hier een review van de pad 300
  ze hebben het over de software enzovoort

  • Martijn
   26 april, 2012 om 20:27

   Hoi Tristan,
   In dit artikel, van vorige, week vind je een overzicht van alle reviews. Wellicht ook handig.
   http://www.tabletsmagazine.nl/2012/04/eerste-reviews-asus-transformer-pad-300-tf300t/

   • tristan
    27 april, 2012 om 15:17

    hoi martijn
    nog bedankt voor de link alleen staat er een foutje in de tabel namelijk
    er staat 16 gb en hierboven staat 32 gb
    dat is wel een beetje verwarrend voor mij

    zou je kunnen zeggen hoeveel gb het wordt?
    dan kan ik daar rekening mee houden

   • Martijn
    27 april, 2012 om 16:21

    32GB is de enige variant.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.