Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Pad 300 verschijnt bij eerste online winkels

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2012, 11:55 CategorieAndroid

Een van de tablets waar al veel over geschreven is en waar ook veel consumenten op wachten is de Transformer Pad 300. Dit is een ‘budget’ Transformer tablet van ASUS die eigenlijk de vervanger is voor de originele Eee Pad Transformer. Hoewel de lanceerdatum nog niet bekend is duikt te tablet al wel op bij een aantal online winkels.

De ASUS Transformer Pad 300 moet strak design, een keyboard dock en Android 4.0 Ice Cream Sandwich combineren voor een prijs die richting de prijs van de originele Transformer gaat. ASUS zelf heeft nog geen prijzen bevestigd maar het lijkt mij niet onwaarschijnlijk dat de 16GB Wifi-only versie voor 399 euro te koop zal zijn. Het aanhouden van deze prijs lijkt nu een goede inschatting geweest te zijn aangezien de 32GB Wifi-only variant op een Franse website is verschenen voor 499 euro. 

Toch zou het misschien nog iets goedkoper uit kunnen vallen aangezien het 16GB Wifi-only model bij een Amerikaanse webshop gesignaleerd is voor 379 dollar. Vaak kunnen we hier letterlijk een euro-teken voorzetten om de Europese prijzen te ‘berekenen’ wat dus zou neerkomen op 379 euro. ASUS Benelux wil nog geen prijzen bevestigen voor de verschillende modellen dus we houden nog maar een slag om de arm. Wel is het opvallend dat men bij de Franse winkel spreekt over een 32GB model. Onlangs liet ASUS Benelux mij nog weten dat de Transformer Pad 300 alleen in een 16GB Wifi en 16GB Wifi + 3G variant gelanceerd zou worden. Wellicht dat dit alleen voor Nederland geldt.

Transformer Pad 300 specificaties

De Transformer Pad 300 heeft veel overeenkomsten met de Eee Pad Transformer Prime. Qua uiterlijk lijkt de tablet veel op de Transformer Prime maar ook qua innerlijk zijn er veel gelijkenissen. Zo beschikt de tablet over een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Tegra 3 quad-core processor, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, HDMI, Bluetooth, Wifi en optioneel 3G. Natuurlijk kun je ook weer kiezen voor een dock. Deze accessoire beschikt over een USB 2.0 poort en een microSD card reader. De Transformer Pad 300 wordt standaard uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en komt in een witte, blauwe en rode variant.

Alle specificaties van de Transformer Pad 300 vind je op deze pagina. Meer informatie over de Transformer Pad Infinity met Full HD display vind je op deze pagina.

Transformer Pad 300 in Nederland kopen

Volgens ASUS Benelux moeten zowel de Transformer Pad 300 als de Transformer Pad Infinity ergens in het derde kwartaal van dit jaar in Nederland verschijnen, maar ik heb al van enkele Nederlandse webshops vernomen dat er al bestellingen klaarstaan en dat de lancering dus wel eens dichtbij zou kunnen zijn. Ik hou het in ieder geval in de gaten.

 • Delen:

Reacties

 1. Tom
  11 april, 2012 om 14:31

  Ziet er wel interessant uit. Mooie prijzen ook, maar om het nou “budget” te noemen.. Vandaar dat het ook tussen aanhalingstekens (staat in apostrof) staat.
  Ben erg benieuwd wanneer deze tablet het daglicht ziet.


  dat er al bestellingen klaarstaan en >da< de lancering dus wel eens dichtbij zou kunnen zijn. Ik hou het in ieder geval in de gaten.
  "
  da moet dat zijn ;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.