Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Atmel’s XSense touchscreen maakt gebogen tablets mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2012, 15:46 CategorieHardware

De ontwikkeling van displays voor mobiele producten staat verre van stil. Zo zagen we eerder deze week flexibele e-ink displays voorbij komen en presenteerde NEC vorige maand een display dat tactiele feedback geeft. Een andere techniek die om de hoek staat is het gebogen display met touchscreen.

Een display buigen is het probleem niet, maar wanneer het display voor 100 procent een touchscreen is wordt het lastiger. Toch gaan gebogen displays binnenkort op de markt verschijnen want fabrikant Atmel heeft een touchscreen ontwikkeld dat flexibel en dun is, en in elke vorm gebogen kan worden. Atmel heeft al touchscreens gemaakt voor onder meer de Galaxy Note en de Galaxy Tab dus is geen kleine speler op dit gebied. Het nieuwe XSense touchscreen maakt het mogelijk om smartphones en tablets te produceren die geen rand hebben, waar het display om de rand heen loopt, of waarbij een gedeelte van het display gebogen wordt.

De mogelijkheden met dit flexibele display zijn eindeloos en wellicht dat we dan eindelijk wat interessantere en spannendere tablet-designs krijgen. Helaas is het nog net bekend wanneer en in welke producten het XSense touchscreen zal verschijnen.

 • Delen:

Reacties

 1. Tom
  05 april, 2012 om 16:33

  Lelijk. Maar dat is mijn opinie. Vercrackt Engels trouwens.
  Vraag me af wat de echtheid is van dit product. Het filmpje is sowieso fake, niemand die zo netjes kan schrijven en ze houdt de tablet zo vast dat ze met 2/3 vingers het touch-scherm aan raakt.
  Ik weet wel dat HTC bezig was met smartphones die geen rand meer hadden (http://tweakers.net/nieuws/75466/htc-komende-smartphones-hebben-randloze-schermen-met-feedback.html).

  Het is jammer dat touch-screens zonder zwarte randen moeilijk zijn vast te houden.

  • Martijn
   05 april, 2012 om 16:37

   Nou, ik kan je garanderen dat het een echt product is. Atmel is een grote fabrikant en heeft hier een persbericht over de deur uitgedaan. Dat het filmpje fake overkomt is omdat er nog geen producten (ook geen prototypen blijkbaar) zijn die er gebruik van maken. Daarom is het er met de computer ingezet. De techniek is er al, dat geloof ik zeker.
   Qua vasthouden zal er allicht ook wat verzonnen zijn. Je kunt al met je handpalm rusten op een touchscreen terwijl je tekent bijvoorbeeld. Dat komt er dus wel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.