Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bluetooth keyboard voor je tablet doet ook dienst als telefoon

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2012, 12:42 CategorieAccessoires

Een Bluetooth keyboard is natuurlijk erg handig om lange teksten mee te typen maar dat je er ook mee kan bellen is nieuw. Het bedrijf Elecom heeft in Japan een futuristisch uitziend Bluetooth keyboard gelanceerd dat ook dienst doet als telefoon. Zo kun je, wanneer je tablet beschikt over een GSM functie, bellen met een keyboard aan je oor.

Het TK-MBDD041 Series keyboard kan middels Bluetooth verbonden worden met verschillende apparaten zoals PC’s, Mac’s, smartphones en tablets. Vervolgens kun je eenvoudig een tekst typen en zodra de telefoon gaat kun je met het keyboard opnemen. Wanneer je tablet (of ander apparaat) niet over een GSM functie beschikt kun je het keyboard nog steeds gebruiken voor gesprekken via Skype of andere diensten. Je kunt er zelfs je muziekspeler mee bedienen.

Op het keyboard zelf, dat 66 gram weegt en een afmeting heeft van 141 bij 53 bij 13 millimeter, bevindt zich ook nog een klein OLED display met onder andere belangrijke informatie over het gesprek dat je voert. Het is helaas geen volledig QWERTY keyboard, wat sommigen zal frustreren, maar wel een goede balans tussen gebruiksgemak en formaat. Volgens de fabrikant moet de batterij bij veelvuldig gebruik zo’n drie dagen meegaan.

Volgens Akihabara is de Elecom TK-MBDD041 Series momenteel alleen in Japan te koop, maar het lijkt me dat er vast wel een Nederlands bedrijf is dat dit keyboard in de nabije toekomst zal voeren. De prijs voor het Bluetooth keyboard ligt momenteel op omgerekend 175 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Sam
    19 april, 2012 om 12:49

    Duurder dan de Yarvik die die vogel in zijn handen heeft op de foto

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.