Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Budget Google ‘Nexus’ tablet vertraagd tot juli

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2012, 19:26 CategorieAndroid

Nu we bijna elke week wel een aantal geruchten over de eerste Google ‘Nexus’ tablet voorbij zien komen wordt het tijd dat Google wat laat doorschemeren. Toch kan dat, als we de meest recente geruchten mogen geloven, nog wel even duren. De lancering van Google’s eerste eigen tablet zou namelijk zijn uitgesteld tot juli van dit jaar.

Tegenover The Verge laat een (zoals altijd) anonieme bron vandaag weten dat de tablet vertraagd is omdat Google de prijs naar beneden wil brengen. De tablet zou momenteel voor een prijs van 249 dollar in de markt gezet moeten worden maar Google zou dit nog te hoog vinden gezien de sterke concurrentie van de Amazon Kindle Fire die 199 dollar kost. Google zou dus samen met de gekozen hardware partner – wellicht ASUS – nu kijken naar goedkopere onderdelen om de prijs te laten zakken. Daarbij zou Google ook nog niet helemaal tevreden zijn met het design en dus nog verschillende aanpassingen willen doorvoeren.

In eerste instantie zou de lancering van de tablet volgens de bron in mei gepland staan maar dit zou door bovenstaande redenen vertraagd zijn tot op zijn vroegst juli 2012. Momenteel zijn alle specificaties die we voorbij hebben zien komen nog speculaties maar de meesten wijzen richting een 7 inch tablet met een quad-core Tegra 3 processor. Ook zou onlangs de eerste afbeelding van de Nexus tablet gespot zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.