Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste reviews Acer Iconia Tab A510 quad-core Tegra 3 tablet

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2012, 12:53 CategorieAndroid

We hebben al een aantal unboxing en eerste indruk video’s voorbij zien komen van de Acer Iconia Tab A510, maar het is natuurlijk veel interessanter om de volledige reviews te bekijken. In dit artikel vind je een aantal internationale reviews en video’s van de eerste quad-core Tegra 3 tablet van Acer.

Specificaties en features

De Iocnia Tab A510 is de opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde Iconia Tab A500 tablet. De verschillen tussen beide tablets zijn niet heel groot, vooral gezien het feit dat de Iconia Tab A500 onlangs ook een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich gekregen heeft. Het belangrijkste verschil zit hem in de processor. De Iconia Tab A510 beschikt namelijk over een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.3GHz. Daarbij is het design flink aangepast waardoor de tablet lichter en slanker is. Ook moet de batterij een stuk langer meegaan dan de Iconia Tab A500. 

Bekijk de complete specificaties van de Iconia Tab A510 op de productpagina. Ook kun je de tablet vergelijken met zijn voorganger of een andere tablet in de Tablet Productgids.

Reviews Acer Iconia Tab A510

Er zijn online al verschillende internationale reviews van de Iconia Tab A510 te vinden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste conclusies uit de betere reviews.

AndroidPolice

Het grote voordeel wat AndroidPolice noemt is de Tegra 3 processor. Ongeacht wat alle benchmark resultaten aangegeven, deze tablet draait volgens hen bijzonder soepel, zonder enige vorm van hapering of vertraging. Daarbij ligt de tablet redelijk goed in de hand, vooral door de textuur op de achterzijde, en ook de bouwkwaliteit is erg goed en geeft een premium gevoel mee aan de tablet. De batterij is ook een groot pluspunt. Volgens AndroidPolice kun je bij intensief gebruik eenvoudig twee dagen met de tablet doen. Als laatste pluspunt noemt men de Acer Ring interface. Deze heeft absoluut toegevoegde waarde. Toch zijn er ook negatieve punten te vinden, zoals de matig presterende en slecht geplaatst speakers, de matige camera op de achterzijde, het wat zware gewicht van de tablet en het feit dat de microUSB alleen voor opladen gebruikt kan worden met een speciale kabel van Acer zelf.

CNET

Eigenlijk is CNET het bijna helemaal eens met bovenstaande reviews. Ook hier wordt de goede houvast van de tablet geprezen en vindt men de prestaties buitengewoon goed, vooral tijdens het spelen van games, navigatie en Wifi. Ook zijn de microHDMI aansluiting en de microSD card reader mooie extra opties. Mindere punten zijn volgens CNET de redelijke hoge prijs in vergelijking met andere tablets in de markt en ook de matige camera aan de achterzijde. Daarbij zijn de kijkhoeken van het display niet optimaal en is de reactietijd van het touchscreen trager dan andere high-end tablets. Ook is CNET niet helemaal overtuigd van het nut van de Acer Ring. De conclusie luidt dat de Iconia Tab A510 een goed ontworpen, comfortabele tablet is maar dat de prijs iets te hoog ligt ten opzichte van de concurrentie.

LaptopMag

Opvallend is dat de review van LaptopMag op een aantal punten afwijkt van de andere reviews. Zo prijs LaptopMag juist de goede audioweergave van de tablet en de handige Acer Ring interface. Daarbij vindt de website wel dat ook de prestaties en graphics zeer indrukwekkend zijn. als negatieve punten noemt men de grootte en het gewicht van de tablet, het niet overtuigende display en de rare positie van de camera aan de voorzijde. Ook valt het LaptopMag op dat de tablet warm wordt tijdens het opladen. In de conclusie geeft de website aan dat de A510 goede prestaties combineert met een zeer goede batterijduur, maar dat andere Android tablets net wat meer waar voor je geld bieden.

MobileTechReview

MobileTechReview heeft op dit moment nog geen geschreven review van de A510 maar wel een uitgebreide video. Je moet even gaan zitten voor deze 22 minuten durende video, waarin de belangrijkste features en functies behandeld worden. Positieve punten die uit de video gehaald kunnen worden zijn het fraaie design en de goede houvast, de snelheid en prestaties van de quad-core processor, de indrukwekkende batterijduur en de Acer Ring interface. Negatieve punten zijn de

Acer Iconia Tab A510 kopen

De Acer Iconia Tab A510 wordt voorlopig maar in één variant in Nederland gelanceerd; een 32GB Wifi-only versie. Een 3G versie staat volgens Acer Nederland niet in de planning. Momenteel lijken in Nederland maar twee winkels de tablet op voorraad te hebben; BCC en Alternate.  Andere winkels die de tablet al wel online hebben staan verwachten de eerste voorraad in de tweede week van mei.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.