Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google belooft een toekomst met goedkope Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2012, 11:40 CategorieAndroid

Google heeft gisteren de eerste kwartaalcijfers voor 2012 bekendgemaakt en tijdens deze bijeenkomst kwam ook Android aan bod. CEO Larry Page kreeg enkele vragen voorgeschoteld over de toekomst van het Android besturingssysteem, vooral wanneer het aankomt op goedkope tablets.

Page gaf aan dat een aantal goedkope Android tablets, die misschien niet op een volledige versie van Android draaien, grote successen behalen. Page heeft het hier natuurlijk over de Amazon Kindle Fire tablet die voor 199 dollar een aangepaste versie van Android biedt. Google gelooft dat deze low-end markt nog meer succes zal brengen en zal zich hier dus op gaan focussen. Hoewel Page niet inging op een eigen ‘Nexus’ tablet valt uit de geruchten over deze tablet op te maken dat Google zelf een van de eerste stappen wil zetten richting goedkope, maar kwalitatief hoogwaardige, Android tablets. De Nexus tablet zou namelijk volgens de meest recente geruchten 199 dollar moeten gaan kosten, draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en beschikken over een quad-core Tegra 3 processor. Dit model zou vervolgens de referentie moeten zijn voor de andere Android fabrikanten.

Page liet overigens ook weten te verwachten dat de advertentie inkomsten voor advertenties op mobiele apparaten de komende tijd flink zullen stijgen. De CPC (de kosten die per click betaald worden) worden binnenkort zelfs hoger ingeschat op mobiele apparaten dan op de desktop computer. Aangezien de inkomsten van advertenties momenteel de enige manier is voor Google om geld te verdienen aan Android wil Google natuurlijk snel het marktaandeel zien stijgen.

Bron: Android Community

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.