Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

How to: iTunes synchroniseren met je Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2012, 11:43 CategorieTablet Tips

Als je een iPod of een iPhone hebt dan zul je wel weten dat de synchronisatie met iTunes een fluitje van een cent is. Toch wordt iTunes niet alleen gebruikt door mensen die ook een iOS apparaat hebben en dan wordt het vaak lastig om het synchroniseren soepel te laten werken. Wanneer je een Android tablet hebt kun je iTunes met een paar simpele stappen laten synchroniseren met de muziekcollectie op je tablet.

Er is voor Android toestellen een applicatie beschikbaar die dit proces stukken makkelijker maakt; iSyncr. Je betaalt 2,49 euro voor de applicatie maar dan kun je wel je iTunes afspeellijsten synchroniseren met je tablet zonder er teveel naar te hoeven omkijken. Hieronder vind je een aantal stappen om de applicatie correct in te stellen en muziek te laten synchroniseren.

iSyncr synchronisatie Android – iTunes

 1. Het is aan te raden voor iSyncr een (micro)SD card te gebruiken, zeker wanneer je een grote hoeveelheid muziek wilt synchroniseren. Wanneer je geen SD card gebruikt wordt alles op het interne geheugen van de tablet opgeslagen.
 2. Kies de juiste applicatie: iSyncr Windows of iSyncr Mac. Wil je ook draadloos kunnen synchroniseren kun je de Wifi add-on downloaden.
 3. Eenmaal gedownload en opgestart zal iSyncr een .dmg of .exe bestand genereren op je internet geheugen of je microSD card.
 4. Sluit je tablet aan op je computer, activeer USB opslag en voer het .dmg of .exe bestand uit. Nu is alle benodigde software geïnstalleerd en kun je verder met de instellingen.
 5. Stel de applicatie in met “Play Count Logging” en “Auto Clean Playlists” aangevinkt.
 6. In de software van iSyncr voor je computer kun je ook nog instellingen aanvinken als “Sync iTunes Album Art” en “Remember Selected Playlists”.
 7. Kies vervolgens de afspeellijsten die je wilt synchroniseren, wacht tot dit gedaan is en verwijder je tablet op een veilige manier. 
 8. In de muziek applicatie op je tablet zie je vervolgens je iTunes afspeellijsten verschijnen. Het kan zijn dat dit een paar minuten duurt doordat Android eerst de volledige SD card moet scannen.

Overigens ondersteunt iSyncr ook het synchroniseren van muziek in de andere richting. Wanneer je muziek op je tablet hebt aangeschaft of een afspeellijst gemaakt heb kan deze automatisch overgezet worden naar iTunes.

 • Delen:

Reacties

 1. amalia
  04 april, 2012 om 12:12

  waarom zou je dat willen muziek met itunes klinkt flat

 2. ikke van gider
  05 januari, 2013 om 19:23

  Betere en duidelijke instructies

 3. ikke van gider
  05 januari, 2013 om 19:24

  Dat is nu de 2de maal dat ik een bericht wil plaatsen……dus bullshit

  • Martijn Chel
   05 januari, 2013 om 19:28

   Sorry, maar ik heb geen idee waar je het over hebt…

 4. Cindy
  24 maart, 2015 om 18:25

  Beste,

  Heb de app geïnstalleerd op mijn android tablet.
  Toch kan ik de films die ik in iTunes heb aangekocht niet overzetten.
  Hoe komt dit?
  De films zijn wel te bekijken op mijn windows computer.
  Kan u mij helpen aub?
  thx

 5. ewald
  06 januari, 2016 om 13:32

  Beste Martyn,
  acer iconia tablet met android 5.1 aan de ene kant. HP photosmart 5520 met ePrint op AAN aan de andere kant. WiFi AAN. Printen vanaf tablet: Cloud print op ON…maar HP geeft geen sjoege. Wel vanaf mijn asus computer. Wat doe ik fout? DANK.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.