Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Slate 8: Dit zou HP’s eerste Windows 8 tablet wel eens kunnen zijn

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2012, 22:33 CategorieHardware

Als bovenstaande afbeelding echt is zou je wel eens een eerste blik geworpen kunnen hebben op HP’s eerste Windows 8 tablet. Het is een wat slecht geknipte afbeelding maar dat betekent niet dat het hier om de echt HP Slate 8 gaat; een zeer slanke en fraaie tablet met Windows 8 Professional als besturingssysteem. 

De afbeelding, met een zogenaamde mockup van de tablet, zou komen uit een interne presentatie in de VS en onthult een aantal interessante features en functies van het apparaat. Zo is de 10.1 inch Slate 8 gericht op de zakelijke markt gezien de ProtectTools software, de ondersteuning voor Computrace, de Windows 8 Professional software en de extra beveiliging. Het wordt niet gemeld maar gezien de zakelijke focus is de kans groot dat deze tablet draait op een Intel x86 processor. Verder is de tablet geschikt voor gebruik met een stylus en kun je er een dock op aansluiten.

Qua design zien we een aluminium frame met een zwart frame rondom het display. De aansluitingen zijn lastig te onderscheiden maar in ieder geval zien we een dock connector aan de onderzijde. Volgens HP moet de batterijduur tussen de 8 en 10 uur liggen, iets wat vele malen beter is dan de Windows 7 tablets die we tot op heden gezien hebben, en is het display geschikt voor gebruik buiten de deur. Uit de afbeelding kunnen we verder halen dat de tablet zeer slank is met een profiel van 9.2mm en dat deze maar 680 gram weegt.

Nu is het afwachten of de daadwerkelijk een HP Slate 8 gaan zien na de zomer, wellicht met een minder geavanceerde variant voor consumenten. HP CEO Meg Whitman gaf namelijk in februari nog aan een Windows 8 tablet voor consumenten te lanceren die de concurrentie met de iPad aan zou moeten gaan.

Bron: ZDNet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.