Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MediaPad 10 FHD komt met keyboard dock en 160GB aan online opslagruimte

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2012, 13:26 CategorieAndroid

Vorige week bracht analist Ben Wood het gerucht de wereld in dat de Huawei MediaPad 10 FHD ergens in juni op de markt zou moeten verschijnen en vandaag heeft Wood een aantal afbeeldingen gepubliceerd die meer details over de tablet tonen. Zo kan deze uitgerust worden met een optioneel keyboard dock en krijg je 160GB online opslagruimte gratis.

In de foto’s die Wood op Flickr geplaatst heeft wordt de MediaPad 10 FHD naast de nieuwe iPad (3) gehouden om de kwaliteit van het display en het zeer fraaie design te tonen. Het display heeft een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en zou volgens Huawei dichtbij de kwaliteit van het Retina display moeten komen. Ook het design heeft veel weg van de iPad. Zo beschikt de tablet over een unibody design met een geborsteld aluminium afwerking. Verder wordt de tablet naast de iPad gelegd om het verschil in dikte, gewicht en de processor aan te tonen. Huawei zet de MediaPad 10 FHD dus absoluut in als direct concurrent van de iPad.

In een andere afbeelding wordt een slide getoond die informatie over accessoires onthuld. Zo kan de MediaPad optioneel uitgerust worden met een keyboard dock om het typen van lange teksten comfortabeler te maken. Of het systeem voor dit dock hetzelfde is als ASUS gebruikt voor de Transformer series wordt niet helemaal duidelijk, maar wel duidelijk is dat het keyboard dock dit jaar flink aan populariteit wint. Daarnaast wordt in de slides gemeld dat iedere gebruiker 160GB aan cloud opslagruimte gratis krijgt, naast de 16GB, 32GB of 64GB aan intern opslaggeheugen en de mogelijkheid dit geheugen uit te breiden middels een SD card.

Uit eerdere informatie bleek al dat de MediaPad 10 FHD een 10.1 inch display heeft en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met een een 1.2GHz / 1.5GHz  K3V2 quad-core processor van Huawei Zelf. Ook beschikt de tablet over een 4G module, een 8 megapixel camera en een profiel van 8.8 millimeter. Het enige wat nu nog ontbreekt is een prijs.

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad 10 FHD.

Via: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. Tom
  01 mei, 2012 om 1:39

  Oké, gaaf.
  Zie nu dat het intern geheugen uitgebreid is. Dat was eerst 8 GB.
  Inderdaad: De prijs mist nog.
  Wat wel verwarrend is de 1,2 en 1,5 GHz. Hoop niet dat het net zo’n zooitje als Archos wordt. De resellers namen het niet zo nauw.
  Komt deze tablet binnenkort ook in d tablet database of wacht je op een officiële uiteindelijke release?

  • Martijn Chel
   01 mei, 2012 om 10:02

   Je geeft het al een beetje aan :)
   Ik wacht nog even om de zo goed als officiële specs. Zodra het meeste bevestigd is voeg ik de tablet toe.
   Ik denk dat de 1.2GHz en 1.5GHz hetzelfde verhaal is als bij de Transformer Pad Infinity; een voor de 3G/4G versie en een voor de Wifi versie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.