Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei MediaPad 10 FHD verschijnt in juni’

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2012, 14:51 CategorieAndroid

Tijdens het Mobile World Congres afgelopen februari toonde Huawei een zeer interessante tablet in de vorm van de MediaPad 10 FHD. Deze tablet beschikt over high-end features als een quad-core processor en een Full HD display. Volgens analist Ben Wood van CSS Insight moet de MediaPad 10 FHD in juni op de markt verschijnen, samen met een nieuwe 7 inch variant.

Op Twitter laat Wood weten dat Huawei in 2011 ongeveer 1 miljoen tablets verscheept heeft en het doel voor 2012 3 miljoen stuks is. Daarbij zal de 10 inch MediaPad FHD eind juni verscheept worden en worden er ook meer 7 inch tablets verwacht. Wood is een analist dus de informatie hoeft niet perse verkregen te zijn van Huawei zelf, maar juni lijkt een logisch moment om een in februari gepresenteerde tablet te lanceren. Naast Android zou Huawei zich volgens recente geruchten ook focussen op de komst van Windows 8 en reeds een eerste Windows 8 tablet in ontwikkeling hebben.

De MediaPad 10 FHD is een 10.1 inch tablet met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en een 1.2GHz of 1.5GHz (afhankelijk van model) K3V2 quad-core processor die door Huawei zelf geproduceerd is. Verder beschikt de tablet over Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem, een 4G module voor snel mobiel internet, een microSD card reader en een 8 megapixel camera. Dat alles zit verwerkt in een design dat 8.8mm dik is.

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad 10 FHD.

Via: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. Sam
  27 april, 2012 om 20:35

  Samsung vs Huawei design lawsuit in 3.2.1.
  go

 2. Tom
  28 april, 2012 om 18:30

  Ik ben erg benieuwd naar de prijs. Ziet er awesome uit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.