Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel onthult 7 inch Studybook tablet referentiedesign

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2012, 21:19 CategorieAndroid

Intel heeft vandaag een referentiedesign onthuld voor de Intel Studybook tablet. Deze tablet is speciaal ontwikkeld voor educatieve doeleinden, vooral voor kinderen. De Studybook moet als het aan Intel ligt in scholen over de hele wereld gebruikt gaan worden en draait op Android 3.0 Honeycomb of Windows 7.

Het hierboven getoonde referentiedesign is een 7 inch tablet met een resolutie van 1024 bij 600 pixels, een Atom Z650 processor, 1GB aan werkgeheugen, 4GB tot 128GB aan opslaggeheugen, een 2 megapixel camera aan de achterzijde en een VGA camera aan de voorzijde. Ook levert Intel voor educatie ontwikkelde software mee waaronder apps voor het lezen van digitale boeken en LabCam Suite waarmee je de camera als microscoop kunt gebruiken middels een optionele lens. Qua aansluitingen is de Studybook voorzien van een USB 2.0 poort, een HDMI aansluiting, een koptelefoon aansluiting, een SIM slot en een microSD card reader.

Het design van de tablet is ontwikkeld om tegen een stootje te kunnen en moet volgens Intel een val van een meter overleven. Het gewicht van de tablet is ruim 540 gram. Volgens Intel zouden fabrikanten met dit design aan de slag kunnen, vandaar dat het een referentie is, en het uiteindelijke product voor 200 dollar of minder in de markt zetten. Er is nog niks bekend over fabrikanten die er mogelijk mee aan de slag gaan of wanneer de eerste Intel tablet in de klaslokalen verschijnt.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.