Intel stelt eisen aan Windows 8 tablets

14 april 2012 1 Minuut 1 Reacties
Lenovo-Windows-8

Tijdens de IDF conferentie in Beijing heeft Intel de eisen bekendgemaakt waaraan toekomstige Windows 8 x86 tablets aan moeten gaan voldoen. In eerste instantie zal Intel twee schermgrootten ondersteunen; een 10 inch tablet en een 11 inch hybride tablet met fysiek keyboard.

Fabrikanten die hun Windows 8 tablets willen voorzien van een Intel Clover Trail Atom Z2760 processor moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de tablet op een volle batterij minimaal negen uur meegaan, moet de tablet uitgerust zijn met WiFi Direct, 3G/4G en NFC (Near Field Communication). Daarbij mag de tablet maximaal 680 gram wegen en maximaal 9mm dik zijn. Alsof dat nog niet genoeg is heeft Microsoft zelf onlangs ook een hoop eisen gesteld aan Windows 8 tablets.

Zo moeten er verschillende fysieke knoppen aanwezig zijn (zoals aan/uit, volume, rotatie lock en Windows Key), moeten tablets een minimale resolutie hebben van 1.366 bij 768 pixels met een diepte van 32 bits, en moeten ze voorzien zijn van een 720p video opnamen functie, Wifi, Bluetooth 4.0 en GPS. Het wordt in ieder geval steeds duidelijker wat we van Windows 8 tablets kunnen verwachten. Eigenlijk ontbreekt alleen het daadwerkelijke design nog.

Lees meer over Windows 8 in het artikel ‘Windows 8: Alles dat je moet weten’.

Bron: CNET

Reacties (1)