Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel toont hybride Windows 8 tablet prototype tijdens IDF 2012

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2012, 18:24 CategorieHardware

Intel heeft vorige week tijdens 2012 Developer Forum in Beijing een hybride Windows 8 tablet prototype getoond die gaat onder de naam Letexo. Het is een hybride tablet zoals bijvoorbeeld de ASUS Eee Pad Slider waardoor je het keyboard onder de tablet vandaan kunt schuiven en de tablet als laptop kunt gebruiken.

Specificaties over de Letexo tablet heeft Intel niet bekendgemaakt maar waarschijnlijk maakt het apparaat gebruik van Intel’s Ivy Bridge platform. Verder is Lenovo de hardware fabrikant. Qua besturingssysteem is het overduidelijk dat het om Windows 8 gaat. Intel zal vol inzetten op dit besturingssysteem om zo een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de tabletmarkt. Vorige week gaf Intel al een lijst met eisen vrij waaraan tablet fabrikanten moeten voldoen om gebruik te mogen maken van een Intel chip.

Veel fabrikanten hebben al aangegeven Windows 8 tablets in ontwikkeling te hebben en onder meer Dell en Lenovo strijden om de eer om als eerste met een Windows 8 tablet op de markt te komen. Toch moet iedereen netjes wachten totdat Microsoft het nieuwe besturingssysteem officieel gelanceerd heeft, wat waarschijnlijk ergens in de herfst zal gebeuren.

Bron: Ubergizmo

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.