Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nu bij Hi: Je tablet leasen in plaats van kopen

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2012, 20:32 CategorieActies

Bij Hi was het al mogelijk om je smartphone tegen een vast bedrag per maand te leasen, in combinatie met een abonnement, maar nu is dezelfde constructie ook mogelijk met tablets. Je krijgt je tablet bij gratis een abonnement maar hiervoor betaal je wel een vast bedrag per maand.

Hoe werkt het?

Je sluit een normaal abonnement af en hierbij lease je een tablet voor een vast bedrag per maand. Je bent dus tijdelijk eigenaar van de tablet, voor zolang het contract loopt. Hierdoor kun je zelf het totale maandbedrag bepalen en is het altijd duidelijk wat je voor het leasen van het toestel betaalt. Na het einde van het contract kun je ervoor kiezen de tablet bij Hi in te leveren en je contract te verlengen met een andere tablet. Ook kun je kiezen om de tablet van Hi over te kopen.

Als je het toestel na je contractstermijn wilt overnemen, moet je rekening houden met de volgende kosten: 
1 jaar contract: ongeveer 35% van de nieuwwaarde (losse aanschafprijs)
2 jaar contract: ongeveer 15% van de nieuwwaarde (losse aanschafprijs)

Hi abonnement met tablet

Je kunt bij Hi momenteel kiezen uit drie verschillende abonnementen. 

  • Hi Medium: 500 Mb databundel, 2Mbps snelheid en 17,50 euro per maand (6/12 maanden 50 procent korting)
  • Hi Large: 1000 Mb databundel, 7.2Mbps snelheid en 22,50 euro per maand (6/12 maanden 50 procent korting)
  • Hi XL: 2000 Mb databundel, 14Mbps snelheid en 30 euro per maand (6/12 maanden 50 procent korting)

Bij bovenstaande abonnementen is het vervolgens mogelijk je tablet te kiezen. Momenteel heeft Hi alleen de Galaxy Tab 10.1 (bekijk) en de HTC Flyer (bekijk) in het assortiment maar dit zal volgens de winkel snel uitgebreid worden. Voor de tablet betaal je een vast bedrag per maand. Zo kost de HTC Flyer 12 euro per maand en de Samsung Galaxy Tab 10.1 17,50 euro per maand. Ook bij de tablets geldt dat je de eerste 6 of 12 maanden, afhankelijk van de duur van je abonnement, 50 procent korting krijgt.

Ben je student, dan krijg je ook nog 1 tot 5 euro extra korting per maand op het totale maandbedrag.

Voordelen tablet leasen

De reden voor de lease-constructie is volgens Hi dat 80 procent van de bellers zijn of haar oude toestel alleen behoud als back-up en dat het toestel vooral in de la beland na de aanschaf van een nieuwe toestel met abonnement. Voor tablets geldt dit argument wellicht in mindere mate maar ik kan me voorstellen dat je na 2 jaar wel uitgekeken bent op je HTC Flyer of Samsung Galaxy Tab 10.1.

Hi heeft op de website een aantal voordelen van het leasen van een tablet opgesomd. Zo heb je altijd een werkend toestel aangezien je automatisch de beschikking krijgt over de SmartCare 4-uur service. Is je tablet kapot dan zorgt Hi dus voor een nieuwe. Daarbij hoef je nooit meer vooraf te betalen voor je tablet, kies je zelf het toestel, bepaal je zelf het maandbedrag en kun je na afloop van je contrast je tablet zonder extra kosten omruilen voor een nieuw toestel of inleveren bij Hi.

Bekijk de website van Hi voor alle voorwaarden en om een tablet te leasen.

  • Delen:

Reacties

  1. Ivo
    20 april, 2012 om 8:56

    Nadeel van leasen is dan wel dat je niet de eigenaar bent, flashen van custom roms is dan eigenlijk niet toegestaan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.