Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kindvriendelijke Archos Child Pad vertraagd tot half mei

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2012, 15:19 CategorieHardware

Archos lanceerde begin maart een tablets die speciaal geoptimaliseerd is voor kinderen; de Child Pad. Deze 7 inch tablet met Android 4.0 Ice Cream Sandwich zou eind deze maand in de winkels moeten liggen maar de lancering is op het laatste moment nog twee weken uitgesteld.

Volgens PCAdvisor wilde Archos nog een paar kleine updates doorvoeren waardoor de tablet nu half mei in de winkels zal verschijnen. Wat de updates exact inhouden is niet bekend, maar aan de belangrijkste specificaties zal weinig veranderd zijn. Zo beschikt de Child Pad over een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, Android 4.0, Een 1GHz ARM Cortex A8 processor, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, Wifi, Bluetooth en USB.

De tablet is kindvriendelijk omdat Archos een speciale Kids App Store ontwikkeld heeft met 14 categorieën waarin 10.000 applicaties voor kinderen te vinden zijn. Daarnaast heet Archos icons verschillende leuren gegeven om het geheel eenvoudiger en kindvriendelijker te maken en wordt er een top 28 applicaties voor kinderen meegeleverd. Ouders kunnen de tablet ook instellen middels een speciaal filter dat onder meer web browsing kan blokkeren.

Half mei verschijnt de Child Pad in Nederland voor een adviesprijs van 99 euro. Bij onderstaande winkels is de tablet reeds te pre-orderen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.