Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Komt Apple met een fysieke game controller voor de iPad?

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2012, 19:09 CategorieApple

Tablets worden niet alleen voor de kleine en simpele games als Bubble shooter gebruikt maar ook steeds vaker voor geavanceerde shooters of racegames. Toch is de bediening van een tablet heel erg simpel in vergelijking met game consoles; puur met je vingers op het touchscreen tikken of vegen om bepaalde functies uit te voeren. Voor de echte gamer is het ontbreken van een fysieke controller dan soms ook een groot gemis.

Tijdens de review van de Sony Tablet S kwam ik er ook achter dat bediening middels het touchscreen niet voor alle games is weggelegd, zeker niet wanneer er meerdere functies tegelijkertijd uitgevoerd moeten worden. Om deze reden verschijnen er steeds meer accessoires op de markt die je een fysieke controller bieden bij het spelen op je tablet.

De iPad is nog steeds de meest populaire tablet en ook het snelst groeiende gaming platform. Apple is nog altijd van mening dan de iPad (en de iPhone) niet meer nodig hebben dat een touchscreen dat je met je vingers kunt bedienen, maar zou Apple van dit principe afstappen wanneer de vraag naar een fysieke controller groeit?

In de uitgebreide review van de nieuwe iPad op AnandTech wordt gesproken over een dergelijke controller. Volgens Anand bestaat er een intern project bij Apple om een fysieke controller op de markt te brengen, al is het nog maar de vraag of dit ooit gebeurt. Eén ding is zeker; als er vraag naar is en iPad gebruikers willen er geld voor uitgeven dat zal Apple de eerste zijn die een officiële accessoire op de markt brengt. Combineer dit met je Apple TV en AirPlay Mirroring en je hebt een volledige gaming setup voor de huiskamer.

Speel jij veel grotere games op je tablet? En zou een fysieke controller een toegevoegde waarde hebben?

 • Delen:

Reacties

 1. Sam
  02 april, 2012 om 19:37

  Ik geloof direct dat dit een projectje is waar Apple aan werkt, of het ooit het consumentendaglicht ziet weet ik zo net nog niet. Ik speel soms een spelletje via Airplay, en ben vast ook zo’n nerd dat ik me laat verleiden tot het kopen van een controller, voor ‘review’ doeleinden natuurlijk.

 2. Thomas18gt
  02 april, 2012 om 20:00

  Hmm aan de ene kant lijkt het me super. Fifa bijvoorbeeld is niet te spelen met alleen touch. Aan de andere kant ga ik niet ook nog een controller meeslepen onderweg, en thuis zet ik mijn xbox wel aan..

  Ik weet dus nog niet of ik hem zou kopen. Voor diegene zonder console zou het wel ideaal zijn. Ookal heeft volgens mij iedereen die van gamen houdt wel een console..

 3. nathan
  02 april, 2012 om 21:37

  Als Apple nou eens een keer met hun eigen gameconsole komt.. Ze hebben geld zat, dus waarom niet…

  Dan kunnen we die controller ook gelijk gebruiken op de iPad :)

 4. Marvin
  03 april, 2012 om 12:06

  Worden er nog geen bluetooth controllers ondersteund door Apple? Tsk tsk tsk… :D.

  Anyway, ik heb er op mijn Android tablet wel eens mee zitten spelen (Xbox controller via USB), maar het past domweg niet bij elkaar. Een tablet is gemaakt om op korte afstand vast te houden, een controller is gemaakt om samen te werken met een apparaat dat de groot/log is maar wel makkelijk te bekijken (monitor of TV). De user-experience komt gewoonweg niet met elkaar overeen. Ik zie eerder wat in een touch-less 3D controller (à la kinetic), zodat je je aaiPet ook nog schoon kan houden in een vuile-handen-omgeving (keuken, garage, …).

 5. breda
  03 april, 2012 om 17:38

  Ik zie het dan weer helemaal zitten. Ik koop zeker een gamepad.

  Voor shmups!!

  Ik zit er ook aan te denken om een icade te kopen. Hebben jullie dit al gereviewd?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.