Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Leveringen nieuwe iPad beperkt door tekort aan Retina displays

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2012, 22:36 CategorieApple

Wie op zoek is naar een nieuwe iPad komt bij de meeste modellen uit op een bestelling die minimaal twee weken op zich zal laten wachten. De tablet is namelijk zeer lastig te krijgen op dit moment aangezien de meeste winkels door hun eerste voorraad heen zijn. Ook nieuwe leveringen zullen geen grote aantallen met zich meebrengen door een tekort aan Retina displays.

Er gingen geruchten rond dat de vraag naar nieuwe iPad flink afgenomen was maar volgens Sterne Agee analist Shaw Wu is dit absoluut niet het geval. Na onderzoek bij leveranciers van Apple concludeert Wu dat de vraag nog steeds zeer groot is maar dat Apple moeite heeft om aan deze vraag te voldoen. De reden hiervoor is tweeledig. Aan de ene kant heeft Apple last van de nieuwe (verbeterde) arbeidsomstandigheden die de Foxconn fabriek heeft doorgevoerd na de vele kritieken en aan de andere kant is alleen Samsung momenteel leverancier van het Retina display.

Men dacht dat ook Sharp en LG de Retina displays voor de nieuwe iPad zouden produceren maar volgens Wu was de kwaliteit van deze displays tot op heden onder de maat voor Apple. Inmiddels zouden de displays verbeterd zijn en is de eerste lading displays vanuit Sharp en LG onderweg naar Foxconn. Ook kan Wu het niet laten een uitspraak te doen over de verkopen van de nieuwe iPad. Hij verwacht dat Apple tot eind maart al 12,3 miljoen exemplaren verkocht heeft. Voor heel 2012 verwacht Wu 63 miljoen verkochte nieuwe iPads.

Bron: Apple Insider

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.