Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG komt met flexibele e-ink displays

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2012, 13:31 CategorieHardware

Wat is de volgenden stap op het gebied van tablets? Nog dunner en nog sneller? Of gaan we nog een stapje verder met flexibele, buigzame displays? LG heeft in ieder geval het idee deze laatstgenoemde ontwikkeling snel op de markt te brengen. Deze maand moeten de eerste flexibele e-ink displays van de band rollen en ook daadwerkelijk verkocht worden.

Het flexibele display van LG is in principe een gewoon display, met een afmeting van 6 inch en een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Toch is het heel wat anders aangezien het display maar 14 gram weegt, 0,7mm dik is en ook nog eens buigbaar is. Het e-ink schermtype is geoptimaliseerd voor het lezen van e-books en onder meer terug te vinden in de Amazon Kindle Fire en de Nook Tablet, al zit het bij deze producten gewoon vast achter glas. 

Volgens LG zijn deze nieuwe displays minder kwetsbaar dan de tot op heden gebruikte e-ink schermen, zelfs wanneer je het scherm vanaf het midden maximaal veertig graden buigt. Eind deze maanden zouden de eerste afgewerkte producten die van dit display gebruikmaken op de markt moeten verschijnen. Zouden flexibele displays ervoor kunnen zorgen dat Android eindelijk een einde maakt aan de dominante positie van de iPad?

 • Delen:

Reacties

 1. Tom
  02 april, 2012 om 14:11

  Was dit niet LG’s 1-april grap?

 2. matthew
  09 april, 2012 om 12:33

  haha als dat so is dan is die grap wel heel droog xD

  • Tom
   09 april, 2012 om 12:57

   Haha, aangezien 1 april al is geweest en de productie wel degelijk echt lijkt te zijn gestart, moet dit wel echt zijn. Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken en wanneer het echt op de markt komt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.