Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft wil zakelijke groei iPad stoppen, vraagt geld voor tablet virtualisatiesoftware

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2012, 14:01 CategorieApple

Steeds meer bedrijven kiezen voor de iPad als tool voor hun werknemers en dit zit Microsoft niet lekker. De softwaregigant heeft er genoeg van dat de iPad steeds populairder wordt bij ‘haar’ zakelijke klanten en daarom heeft Microsoft licentievergoedingen ingesteld voor het gebruik van virtualisatiesoftware op tablets. 

De reden dat bedrijven vaak zonder problemen voor een iPad kunnen kiezen terwijl de systemen binnen het bedrijf zelf afhankelijk zijn van Windows is dat er virtualisatie programma’s beschikbaar zijn. Deze maken het mogelijk om toegang te krijgen tot applicaties op Windows servers. Windows 8 (Windows RT) staat om de hoek en Microsoft bereidt zich met de extra licentievergoeding voor tablets voor op de komst van de eerste tablets met het eigen besturingssysteem.

Hoewel het nadelig is voor bedrijven die inmiddels geïnvesteerd hebben in iPads (of Android tablets) is deze stap van Microsoft natuurlijk goed te begrijpen. Toekomstige Windows 8 tablets kunnen namelijk zonder deze extra licentievergoeding gebruikt worden en zijn daarom (op dit vlak) weer net wat aantrekkelijker voor bedrijven. Mochten bedrijven toch niet voor Windows 8 tablets kiezen dan genereert Microsoft nog steeds extra inkomsten.

Bron: Ubergizmo

  • Delen:

Reacties

  1. Rudy
    24 april, 2012 om 17:43

    Misschien begrijpelijk maar ze komen als laatste op de markt met hun tablet.
    Dus missen zij de boot.
    Ik denk niet dat apple veel aandeel in de markt veliest zij zullen 50% houden en de rest voor de andere merken. Waarschijnlijk geeft dit meer concurentie voor android.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.