Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nooit meer krassen op het display van je tablet

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2012, 11:19 CategorieHardware

Als er iets zeer vervelend is dan zijn het wel de krassen op het display van je peperdure tablet. Het bedrijf Toray Advanced Film zegt hiervoor de oplossing gevonden te hebben in de vorm van een speciale coating die op het glazen display gelegd wordt. Deze coating kan bij kamertemperatuur krassen binnen 10 seconden doen verdwijnen.

De coating van Toray Advanced Film is ‘vloeibaar’ waardoor deze altijd in de originele positie terecht komt. Een kras zorgt dus voor een tijdelijk effect in de coating maar zal binnen enkele seconden of minuten gevuld worden door de coating zelf waardoor de kras verdwijnt. Toch is de coating alleen goed voor de krassen die niet verder dan het oppervlak gaan. Echt diepe krassen komen in het glazen display onder de coating terecht waar ze helaas blijvend zijn. De coating kan zichzelf ongeveer 20.000 keer repareren voordat ook de kleinere krassen zichtbaar blijven.

In eerste instantie zal de coating verschijnen op een aantal nog niet aangekondigde notebook seriea, maar het bedrijf geeft aan reeds gesprekken te voeren met fabrikanten van smartphones en tablets.

Bron: Tech-on

 • Delen:

Reacties

 1. Rick
  05 december, 2012 om 9:17

  Mijn dochter maakte gisteren net een krasje op mijn nieuwe tablet.
  Waar kan ik deze coating bestellen? Lijkt me ideaal.

  Mvg,

  Rick

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.