Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Notion Ink Adam 2 tablet krijgt geen HD display

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2012, 11:35 CategorieHardware

Dat Notion Ink plannen heeft voor een opvolger van de Adam tablet is inmiddels duidelijk maar hoe deze exact vormgegeven gaat worden is iets waar het bedrijf zelf ook nog mee worstelt. Notion Ink manager Rohan Shravan heeft op zijn blog laten weten dat de nieuwe Adam tablet in ieder geval niet uitgerust zal worden met een HD display.

Volgens Shravan is dit een belangrijke afweging geweest aangezien tablets met hoge resolutie displays in opkomst zijn. Toch heeft het bedrijf besloten geen 1.920 bij 1.200 resolutie display te implementeren omdat dit een hoog stroomverbruik met zich meebrengt en de beschikbaarheid van applicaties die geoptimaliseerd zijn voor een hoge resolutie minimaal is. Een grotere accu zou de tablet zwaarder maken, wat ook geen optie was. Voor de Adam 2 tablet kiest Notion Ink dan ook voor een standaard resolutie al is niet niet bekend wel soort display er gebruikt zal worden.

De eerste generatie Adam tablet was uitgerust met een Pixel Qi display, wat een van de unique selling points was. Toch heeft deze tablet nooit de verwachtingen waar kunnen maken door slechte ondersteuning, opstartproblemen en softwareproblemen. Ook was het plan dat de tablet in de winkels moest verschijnen maar de tablet is nooit verder gekomen dan de online store van Notion Ink zelf.

Eerder maakte Shravan al bekend dat Notion Ink voor de Adam 2 tablet een samenwerking aangegaan is met Texas Instruments. Hierdoor zal de tablet uitgerust worden met een TI OMAP 4400 dual-core processor, een PowerVR SG5xx GPU, Wi-Link 7.0 en Phoenix Audio componenten. Ook wordt de Adam II tablet voorzien van de zogenaamde “Modular Based Software Architecture,” wat simpel gezegd drag-and-drop ontwikkeling van applicaties mogelijk maakt.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.