Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onderzoek: 4 van de 5 nieuwe iPad bezitters is zeer tevreden

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2012, 18:42 CategorieApple

De nieuwe iPad is nu een ruime week in Nederland en al ruim twee weken in landen als de VS, de UK en Duitsland te koop. Tijd dus om eens te kijken of al die nieuwe bezitters van een derde generatie iPad wel tevreden zijn met het apparaat. De verwachtingen waren hoog maar kunnen onder meer Retina display en de 5 megapixel camera deze verwachtingen waarmaken?

Onderzoeksbureau ChangeWave heeft onlangs een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om te kijken hoe bezitters van de nieuwe iPad over hun aanwinst denken. Zoals eigenlijk wel te verwachten viel was het overgrote deel, 82 procent, zeer tevreden met de tablet. Opvallend is dat men met de iPad 2 vorig jaar minder tevreden was (72 procent) hoewel dit een grotere upgrade was van de eerste generatie iPad dan de nieuwe iPad is van de iPad 2

ChangeWave heeft ook gekeken naar wat de ondervraagden dan zo goed vonden aan hun iPad. Niet geheel onverwachts is het Retina display de grote winnaar. 75 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit de beste feature van de nieuwe iPad. De batterijduur staat op de tweede plek met 22 procent en de 4G ondersteuning staat op nummer drie met 21 procent. Gezien de kritieken die voorbij komen over het warm worden van de nieuwe iPad vroeg men ook of gebruikers hier problemen mee hebben. Geen enkele deelnemer aan het onderzoek gaf aan dat het een ‘heel groot probleem’ is, 4 procent gaf aan dat het ‘een probleem’ is en 7 procent vind de warmer wordende tablet eigenlijk niet echt een probleem. De overige 89 procent vindt alle kritieken onzin omdat ze het niet ervaren hebben of gewoon geen probleem vinden.

Ben jij tevreden met je nieuwe iPad? Of twijfel je nog? Bekijk onze uitgebreide review voor meer informatie en een video waarin de belangrijkste aspecten van de iPad getoond worden.

  • Delen:

Reacties

  1. Sam
    02 april, 2012 om 19:35

    82 % zeer tevreden
    16 % ‘somewhat’ tevreden

    Dat is volgens mij een ongehoord goede score.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.