Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Ook Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) krijgt quad-core processor upgrade’

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2012, 18:22 CategorieHardware

Begin deze maand verscheen het gerucht dat Samsung de nieuwe Galaxy Note 10.1 tablet vertraagd zou hebben om deze uit te rusten met een nieuwe quad-core processor. De reden hiervoor zou vooral met de marketingstrategie te maken hebben. Vandaag weten de collega’s van Netbooknews te melden dat de Galaxy Tab 2 (10.1) om dezelfde reden vertraagd is.

Vorige week lanceerde Samsung de eerste Galaxy Tab 2, de 7 inch variant, in de VS en kondigde de 10.1 inch variant aan. Volgens een insider bij de Zuid-Koreaanse fabrikant zou Samsung de productie van het 10.1 inch model met dual-core processor nu stopgezet hebben en vervolgens alle tablets willen voorzien van een quad-core chip. De Galaxy Tab 2 (7.0) zal de huidige dual-core processor behouden. Bij Samsung zou de Galaxy Tab 2 series intern de Espresso codenaam dragen, wat ook weer de geruchten over een mogelijke nieuwe serie tablets naar het rijk der fabelen verwijst.

Meer informatie over de soort processor en wanneer de lancering dan wel plaatsvindt wist de bron niet te melden. Het zou overigens ook zomaar kunnen dat Samsung de lancering in de VS laat staan en de modellen daar met een dual-core processor uitrust. In Nederland zijn beide Galaxy Tab 2 tablets nog niet officieel aangekondigd, wel heeft Samsung Nederland de prijzen reeds bekendgemaakt. De Galaxy Tab 2 (7.0) 16GB Wifi-only variant zal te koop zijn voor 299 euro, terwijl de Galaxy Tab 2 (10.1) 16GB Wifi-only variant 399 euro moet gaan kosten.

Meer informatie over de Samsung Galaxy Tab 2 series vind je in de tablet productgids.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.