Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pixel Qi kondigt energiezuinige displays met Retina resolutie aan

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2012, 16:13 CategorieHardware

Pixel Qi hebben we de afgelopen maanden al een aantal keer voorbij zien komen maar behalve in de Notion Ink Adam tablet hebben we de energiezuinige en in fel omgevingslicht leesbare displays nog maar weinig in echte producten teruggezien. Daar moet volgens Mary Lou Jepsen, oprichter van Pixel Qi, snel verandering in komen.

Het bedrijf heeft vandaag namelijk wederom een nieuw display aangekondigd dat de concurrentie aan zou moeten gaan met het Retina display van de nieuwe iPad. Volgens Mary Lou Jepsen is de kwaliteit van het nieuwe display te vergelijken met de kwaliteit van het Retina display, zowel qua resolutie als qua contrast en verzadiging. Het grote voordeel van het Pixel Qi display is dat het volgens de fabrikant stukken zuiniger moet zijn in het energieverbruik. Onderstaande tabel toont de verschillen, volgens Pixel Qi.

Naast het feit dat het display energiezuiniger is moet het ook betere leesbaarheid buitenshuis bieden. Het is momenteel nog puur een aankondiging en helaas hebben we weer geen garantie of zelfs indicatie dat het display ook daadwerkelijk binnenkort op de markt verschijnt in nieuwe tablets.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.